Vanaf 1 november gaat Oliva Travel samen met STAP Reizen

Lees hier verder »

Oog voor onontdekt Spanje en Portugal

In 2006 zijn wij met veel enthousiasme en plezier begonnen met het organiseren van individuele wandelvakanties in Spanje en Portugal. Sindsdien is ons wandelprogramma geleidelijk uitgebreid naar een totaal van 18 reizen in 2018. Tegelijkertijd hebben wij een sterke groei gezien in de verkoop van onze reizen. Die groei is voor een belangrijk deel te danken aan klanten die al eerder bij ons geboekt hebben of die ons hebben aanbevolen bij hun vrienden of kennissen. Blijkbaar waarderen klanten onze reizen, zijn ze tevreden en komen ze terug. Voor ons is dat een enorme steun in de rug, een bewijs dat onze aanpak werkt en een aansporing om door te gaan met waar wij goed in zijn: u als klant een bijzondere wandelervaring bezorgen, waar u met plezier op terug kijkt en waarvan de beelden nog lang in uw geheugen gegrift blijven. 

Vanaf de start hebben wij gekozen voor twee landen: Spanje en Portugal. Door die specialisatie en beperking kunnen wij het verschil maken en meer kwaliteit en service bieden. Onze brede landenkennis en ons uitgebreide netwerk van contacten met kleinschalige accommodaties en plaatselijke organisaties in beide landen komen de kwaliteit van onze reizen en dienstverlening op tal van manieren ten goede.

Maar er zijn meer redenen om voor Oliva te kiezen...

Het Iberisch schiereiland kent een voor Europa unieke verscheidenheid aan landschappen en natuur: van de groene bergen van Peneda-Gerês in het noorden van Portugal tot de halfwoestijn van Cabo de Gata in het zuiden van Spanje. Door de eeuwen heen is het schiereiland het toneel geweest van verschillende culturen - Romeinen, Moren en Christenen - die hun sporen hebben nagelaten. De natuurlijke rijkdommen en de boeiende cultuurhistorie maken van het schiereiland  een ideale wandelbestemming, waar heel wat te ontdekken valt. Juist omdat wij Spanje en Portugal zo goed kennen, hebben wij oog voor niet-alledaagse bestemmingen buiten de gebaande paden en weten wij waar de mooiste, nog onontdekte plekjes te vinden zijn.

Oliva stelt haar wandelarrangementen zelf samen

Wij ontwikkelen onze wandelarrangementen zelf en kopen geen ‘kant-en-klaar’ reizen in van reisagenten. Wij stellen onze reizen op een uiterst zorgvuldige wijze samen op basis van uitgebreid vooronderzoek en in nauwe samenspraak met lokale partners in de regio’s. Voor elk arrangement gaan we op zoek naar de meest uitdagende landschappen, de mooiste en meest afwisselende wandelingen, de meest sfeervolle en vriendelijkste accommodaties, en de beste lokale keuken.  Elke nieuwe reis zetten we zelf uit en lopen we eerst voor, zodat u ervan op aan kunt dat ‘alles  klopt’: de wandelingen, de gastenverblijven en de organisatie. Bovendien kunnen we dan ook de routes van de wandelingen tot in detail beschrijven.

Karakteristieke, gastvrije accommodaties

Van onze klanten hebben wij geleerd dat zij goede accommodaties belangrijk vinden. Overdag lekker buiten in de natuur en dan aan het eind van de middag aankomen in een dorp bij een sfeervolle, gastvrije plek om te overnachten. Bij het samenstellen van de wandelarrangementen besteden we daarom veel aandacht aan het vinden van kleinschalige gastenverblijven met karakter, waar u vriendelijk wordt onthaald door de eigenaar, waar het goed toeven is in comfortabele kamers met eigen douche en toilet en waar u ’s avonds kunt genieten van een goede maaltijd. Dit geldt in het bijzonder voor onze vast verblijf reizen, die er bovenuit steken als het gaat om de kwaliteit van de accommodaties. Wij zijn er trots op dat veel klanten ons prijzen vanwege de bijzondere accommodaties die wij hebben weten te selecteren.