Hart voor wandelaars

Wij gaan voor een persoonlijke aanpak, waarin contact met en aandacht voor u als klant centraal staan. Vooraf geven wij informatie en advies over onze reizen, over het niveau van de wandelingen, over de onderlinge verschillen tussen reizen, over de gastenverblijven, of over plekken waar je het beste een extra nacht kunt boeken. Maar ook over de heen- en terugreis, over (goedkope) vluchten, over het openbaar vervoer  ter plaatse, over een transfer door onze lokale partner, over het boeken van een huurauto, of over hotelletjes in nabijgelegen steden geven wij informatie en advies op maat. Onze arrangementen zijn flexibel en kunnen we aanpassen aan uw wensen. U bepaalt zelf wanneer u begint en ook het aantal dagen kunnen we inkorten of uitbreiden.

Samenwerking met betrouwbare lokale partners

Wij werken samen met betrouwbare lokale partners die in de gebieden zelf woonachtig zijn en u informeren, ondersteunen en hulp bieden als dat nodig is, bijvoorbeeld als plots de hak van uw schoen valt, maar ook in situaties van extreem slecht weer of in andere noodgevallen. Met veel van deze partners hebben wij in de afgelopen jaren een langdurige relatie opgebouwd, waardoor over een weer een grote mate van vertrouwen is ontstaan. Dat heeft als voordeel dat klanten van Oliva een streepje voor hebben. Onze partners organiseren en regelen alle belangrijke zaken ter plekke rond accommodaties, maaltijden, transfers en bagage­vervoer en zorgen dat u kunt genieten van een onbezorgde wandelvakantie.  

Uitgebreide reisdocumentatie

U ontvangt gedetailleerde routebeschrijvingen, zodat u de wandelingen op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo kunt doen, zonder gids. De beschrijvingen zijn in het Nederlands en geven concrete aanwijzingen over de te volgen route. Minimaal 1 keer in de twee jaar lopen we de routes opnieuw na en passen we de beschrijvingen aan. Van de meeste arrangementen zijn ook GPS gegevens beschikbaar. De routebeschrijvingen geven tevens informatie over interessante bezienswaardigheden onderweg: een karakteristiek landschap, een Romaans kerkje, een omweg naar een mooi uitzichtpunt, een ideale plek voor een picknick of een leuke bar of restaurant waar u de lunch kunt gebruiken. En verder krijgt u ook gedetailleerde wandelkaarten, meestal met een schaal van 1: 25.000, waarop de wandelroutes zijn ingetekend.  

Om u te helpen uw wandelbestemming ook echt te leren kennen maken wij streekbeschrijvingen die informatie geven over natuur en landschap, de hoogtepunten uit de cultuurhistorie, dorpen en stadjes langs de route en culinaire wetenswaardigheden. En natuurlijk wijzen wij u ook op allerlei praktische zaken: of er in een dorp een geldautomaat is bijvoorbeeld of een apotheek of een kleine kruidenier waar u inkopen kunt doen voor de lunch.