Reiservaringen Portugal

Trektocht Costa Vicentina, 19-09-2016
Net terug uit Portugal na een alweer zeer geslaagde wandelreis. De eerste 2 dagen waren nogal zwaar wegens de warmte, nadien is het wat afgekoeld. Zeer mooi traject,  al moet het nog mooier zijn in de lente waarschijnlijk. De accommodaties waren zeer mooi en voorzien van alle luxe. Vooral Tres Marias en Herdade do Touril waren fantastisch qua luxe en onthaal. Proficiat daarvoor!
Het niveau van accommodaties leek ons ruim hoger in vergelijking met de vakanties in Spanje die we al hebben gedaan. We kijken al uit naar onze volgende wandeltrip. Ook de 2 andere mensen die we deze keer hebben meegenomen waren laaiend enthousiast, dus 2  tevreden klanten erbij!
Tot de volgende !
Jo, Schellebelle, België

Trektocht Peneda-Geres, 20- 08-2016
Wij zijn weer terug van onze wandelreis Peneda Geres en wat was het geweldig.
Wij hebben er zo van genoten, supermooie wandelingen en de accommodaties waren zo goed verzorgd. Filipe en Jose hebben onze harten gestolen, wat een lieve betrokken mensen, we missen ze nu al. Het fijne van deze reis was dat het overal zo rustig was, je kunt uren wandelen zonder iemand te zien en de uitzichten zijn super. Af en toe wel moeten zoeken naar het juiste pad, paar keertjes een foutje gemaakt maar telkens weer goed gekomen. Ook fijn dat de bagage iedere keer klaarstond en de diversiteit van de adresjes was ook leuk. De camping was niet zo maar een camping, en het restaurant was daar perfect, de bediening erg vriendelijk, dus wij kunnen geen enkel minpuntje bedenken. Heb nu al zitten kijken op jullie site voor volgend jaar, staat genoeg leuks op en we zullen jullie zeker aanbevelen bij onze vrienden en familie. Ga zo door, een dikke 10.
Peter en Nelly, Heesch

Standplaatsreis Minho, 03-08-2016
De wandelvakantie is vlot verlopen. We hadden veel geluk met het weer : supergoed!
Zeer mooie verblijven, alles was in orde. Zowel in Lobios als in Amares heel vriendelijke en behulpzame gastheren, een prachtig zwembad, verzorgd ontbijt, nette kamers.
Freddy, Menen, België

Trektocht Peneda-Geres, 17-07-2016
We hebben onze vakantie inmiddels achter de rug ( time flies...) en willen je graag laten weten dat we een supervakantie gehad hebben. De wandelingen waren doorgaans pittig maar mooi; de accommodaties waren prima met vriendelijk personeel; en boven alles: wat een mooi gebied! Goed geregeld!
Ron, Beesel

Trektocht Peneda-Geres, 25-06-2016
We zijn al meer dan een week terug uit Portugal en we hebben nog niets van ons laten horen. Excuses. Verplichtingen gooiden roet in het eten.  Onze reis naar het Natuurpark Peneda - Gerês is uitstekend bevallen. Natuur, wandelingen, organisatie, bagagevervoer, mensen, accommodaties, eten, rust, alles was goed voor elkaar. Ook ons verblijf daarna in Portugal was prima. Via jou hadden we een auto geregeld in Braga. We zijn met de auto gauw teruggekeerd naar het natuurpark. Ook namens Marja wil ik je nogmaals hartelijk bedanken voor de goede organisatie, het prettige verblijf en de fraaie wandelingen.
Ruud en Maja, Doorn

Trektocht Costa Vicentina, 17-06-2016
Wij zijn twee weken geleden teruggekomen uit Portugal na een fantastische wandelvakantie langs de Costa Vicentina. We hebben enorm genoten van het natuurschoon en de mooie wandelroute langs de kust. De routebeschrijving was op een enkele uitzondering na heel duidelijk. De accommodaties waren allemaal prima, goed verzorgd, schoon, heerlijke ontbijten en we werden steeds vriendelijk ontvangen. Het avondeten bij Tres Marias was verrukkelijk en ook bij Cerca do Sul hebben we enorm van de avondmaaltijd genoten. De transfers verliepen naar wens.
De overstap van het vliegveld via de metro naar het treinstation in Lissabon verliep ook goed. Vanwege een vertraging van onze vlucht was de vroege trein van 10:00 uur niet meer aan de orde en hadden we ruim de tijd om de trein in de middag te nemen. Naast deze positieve ervaringen hebben we ook een paar suggesties ter verbetering die we graag aan je doorgeven. We hopen dat je iets met onze suggesties kunt.  Hartelijk dank voor deze wandelreis!
Hanneke en Rabia, Amsterdam

Trektocht Costa Vicentina
Het was een fantastische reis. Mooi en natuurlijk een beetje mazzel met het weer. Mooie onderkomens. Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen, waren er problemen met de transfer, die uiteindelijk naar behoren zijn opgelost. Ricardo had twee taxi’s geregeld met de nodige rompslomp er omheen. Wellicht dat je aan kunt geven, wat de prijs gaat worden bij een lunchpakket. Dit daar de prijzen toch wel uiteenlopen. Vooral wanneer men voor een pakket een prijs vraagt van € 10,- en het feitelijk niet zo veel voorstelt. Vooral Tres Marias en Cerca do Sul waren een ware oase en goed verzorgd. Bedankt en wellicht opnieuw tot ziens. Wat vind jij overigens jouw mooiste wandeltocht in Spanje? Dus een wandeltocht waar jijzelf erg over te spreken bent en je ook veel positieve reacties over hebt ontvangen. Groeten,
Carel en Gea,  Haarlem, 01-10-2015

Trektocht Peneda-Geres
We zijn ondertussen weer een paar dagen terug op Nederlandse bodem. Het is altijd een gok zo’n reis te boeken met een partij die je niet kent. Zonder je zelfs gezien te hebben blijkt deze althans een goede keuze te zijn. In de bijlage kan je een kort reisverslag lezen. Grote complimenten aan je team, ervan uitgaande dat je dit niet helemaal zelf klaarspeelt.
Jef en Carla, Tilburg, 20-09-2015

Trektocht Peneda-Geres
Van 20 t/m 28 juli hebben we via uw organisatie een wandelreis in Portugal (Peneda-Geres) gedaan. Het was onze eerste reis met Oliva Travel. Hierbij willen we u laten weten dat deze reis ons goed is bevallen: mooie wandelingen, goede beschrijvingen van de wandelingen, leuke accommodaties. De enige teleurstelling was het verblijf in de laatste accommodatie: Quinta da Balanca.
Harry en Anneke, Eindhoven, 01-09-2015

Trektocht Peneda-Geres
Ik was het al eerder van plan, maar steeds kwam het er niet van. Wij hebben echt genoten van onze wandeltocht 10 t/m 18 mei jl. Wel een enkel keertje fout gelopen maar dat kwam meer door niet goed lezen door ons dan door de beschrijving. De adressen van overnachting waren divers in sfeer, comfort, kwaliteit en daardoor memorabel: zeker het laatste adres. Namens ons vieren nog hartelijk bedankt en wellicht tot ??
Frans, Breda, 12-08-2015

Trektocht Peneda-Geres
Wij zijn de afgelopen week teruggekeerd van onze reis naar Portugal en Spanje. Van 14 tot 22 juni hebben wij het wandelarrangement Peneda Geres gedaan en willen nog even doorgeven dat het ons uitstekend is bevallen! Het gebied is prachtig en de wandelingen waren bijzonder mooi en gevarieerd. Verder onze complimenten voor de uitstekende organisatie! We werden bij elke accommodatie vriendelijk ontvangen, het eten was heerlijk en de algehele service vlekkeloos. Leuke verrassing was de Quinta da Balanc̹a, waar we na een introductie van de huishoudster, de gehele Quinta voor onszelf hadden. Geweldig!
Loes en Lex, Uitgeest, 19-07-2015

Trektocht Peneda-Geres
Inmiddels zijn we al weer een week terug van ons verblijf in Portugal, dus de hoogste tijd om even te laten weten hoe het was. We hebben de accommodaties en organisatie als zeer prettig ervaren, net als de vlotte, accurate en servicegerichte berichtenwisseling met en van jou. We hebben erg genoten van Portugal, naar onze mening een fijn vakantieland met vriendelijke en behulpzame mensen ondanks de taalbarrière, mooie natuur, cultuur, architectuur en keuken met zeer schappelijke prijzen.Wat ons betreft een mooi arrangement met leuke afwisselende wandelpaden. We zijn dan ook zeker van plan opnieuw naar Oliva Travel te kijken bij toekomstige vakantieplannen en zullen je organisatie beslist aanbevelen aan belangstellenden. Ook willen we je nogmaals bedanken voor het last minute regelen van de taxi-transfer vanaf de luchthaven in Porto naar Vila do Geres. Vriendelijke groeten van de dankbare en tevreden,
Jacqueline en Frank, Dieren, 03-07-2015

Trektocht Peneda-Geres
Hierbij een korte terugkoppeling van onze wandelreis naar Peneda-Gerês, van 20 tot en met 29 mei. Het was goed georganiseerd, alle papieren waren op tijd binnen en de reis ernaar toe (vanaf Porto) was al een leuke onderneming op zich. De accommodaties waren zeer divers en interessant. Vooral de beide broers en gastheren Jose Carlos en Filipe was niets te veel, hadden altijd een luisterend oor en wisten altijd met een oplossing te komen, indien gewenst. De wandelingen zelf zijn geweldig mooi, door een grandioze natuur en niet te lang voor één dag (mits niet te warm). De maaltijden waren sober doch afwisselend en voldoende. Eén probleem lijkt typisch Portugees te zijn: de (in onze ogen) extreem harde bedden. Zelfs in grotere hotels (we zijn na de wandelreis nog 5 dagen in Porto gebleven) had men daar geen oplossing voor. Zoals al gezegd was het een fabuleuze wandelvakantie, waar we heel veel genoten hebben. En de rest van de opmerkingen beschouw dit als positieve feedback. Wellicht tot een volgende keer.
Corrie en Martien, Apeldoorn, 07-06-2015

Standplaatsreis Alentejo
Nu weer wat gewend zijn stuur ik je zoals gebruikelijk een verslag van onze, door jou georganiseerde, reis dit jaar naar Alto Alentejo in Portugal. In Monsaraz werden we verwelkomd door de gastvrouw van dienst Yvonne die haar taak prima verstond. We waren direct enthousiast over de accommodatie en genoten, behalve van de sfeervolle architectuur, van de mooie bloemen, bomen en vogels. Zoals je waarschijnlijk wel gehoord hebt werd het midden die week plots 40 graden gedurende 2 dagen……dan presteren we niet zoveel. En vandaar ons verzoek om verlenging op die heerlijke plek waar genoeg schaduw en koelte te vinden was.  Fantastisch dat dit zo soepel geregeld kon worden! Intussen was Marc onze gastheer en hij gaf zijn volledige medewerking aan ons verzoek. We kregen lekker schone lakens en een nieuw boeket! Chapeau! Wij hebben een bezoek gebracht aan het natuurpark Noudar, zeker de moeite waard, en verder de marmergroeve en alle stadjes waarvan we jouw beschrijvingen hadden. We kijken voldaan terug hoewel we minder gewandeld hebben dan ons plan was, maar gezien de temperatuurontwikkeling hebben we ons aangepast. Met Harry’s gezondheid is alles prima gegaan. Dank voor je bemiddeling Paul, hartelijke groet van Harry en mij. Misschien heb je volgend jaar wel weer iets aantrekkelijks voor ons in je assortiment.
Anneke en Harry, Maastricht, 19-05-2015

Trektocht Costa Vicentina, 17-10-2014
We zijn weer terug in Nederland en willen je meedelen, dat we een geweldige vakantie hebben gehad. Wat een mooie tocht, weer heel anders dan die van de Sierra de Francia. Je kunt niet zeggen welke mooier is. Dat waren ze beide. Je moet trouwens geen last hebben van hoogtevrees want af en toe waren er toch behoorlijke dieptes. Ook nu weer prima accommodaties en allemaal aardige mensen. We wisten trouwens niet dat Portugal zo goedkoop is. Wat kun je – ook in Lissabon – nog goedkoop eten en drinken.  Volgend jaar moet je ons even missen, want dan gaan we in maart naar Chili. We gaan naar het noorden en willen daar een auto huren. We houden natuurlijk je website goed in de gaten want er zijn nog voldoende aantrekkelijke tochten te boeken en zullen Oliva Travel zeker niet vergeten.
Bea en Hans, Gorssel

Standplaatsreis Minho
Ik ben net terug uit Portugal waar ik (voor het eerst ) begonnen ben met de 8-daagse standplaatsreis Minho. Ik heb het heerlijk gehad en genoten van deze reis. Bij aankomst op het vliegveld werden we opgehaald voor de huurauto. Dit ging goed maar ik moest € 50,- extra betalen omdat we de auto om 07.00 uur gingen inleveren en het kantoor pas om 08.00 uur open ging. In mijn boeking wisten jullie hoe laat het vliegtuig vertrok, dus ik vond dit geld uit de zak kloppen. Bovendien vliegt niet iedereen tussen 08.00 en 17.00 uur. De accommodaties in Lobios en Amares waren meer dan uit de kunst. Echt heerlijk. Voor herhaling vatbaar. Dank voor de informatie en de reservering.
Frouke,  Den Ilp, 10-10-2014

Trektocht Peneda-Geres
Dank voor de prachtige tocht in het Parque Peneda-Geres. We hebben zeer genoten. De organisatie liep perfect. Hebben slechts twee dagen de gehele dag regen gehad. De mensen waren zeer behulpzaam, gastvrij en vriendelijk. De accommodaties zeer goed. Alleen waren we er niet op voorbereid dat in Quinta da Balanca de eigenaar van het huis ons ontving, alles aanwees en uitlegde en toen verdween naar zijn échte huis' in Braga. Maar het ging allemaal goed en de microwave maaltijd was heerlijk, als mede de wijn van eigen druiven. Misschien wel goed om dit in de beschrijving te melden. De routebeschrijving heeft op twee plaatsen tot wat puzzelen geleid, omdat de tekst op twee manieren was te begrijpen. Maar we zijn er uitgekomen. Hartelijke dank voor deze reis. Het vervolg in Porto was ook een groot succes.
Hans en Jetty, Bussum, 08-10-2014

Trektocht Peneda-Geres
Wij zijn dit weekend teruggekomen van onze vakantie in Portugal. We willen je melden dat wij een zeer mooie wandelweek hebben gehad. Dankzij de duidelijke omschrijving ging het reizen met openbaar vervoer richting Vila do Geres prima. De ontvangsten en verblijven waren goed voor elkaar en de mensen waren zorgzaam en aardig voor ons. Ook de afwisseling in de accommodaties was leuk. De tochten waren ook goed omschreven hoor, we zijn maar 1 keer een stukje verkeerd gelopen, maar zaten snel weer op de route. Het weer was ook perfect. Kortom, een supervakantie. Jij en de lokale mensen daar verdienen een compliment, met name de man van de camping en zijn broer in Spanje.
Jan en Diana, Medemblik, 26-08-2014

Trektocht Peneda-Geres
Hartelijk dank voor de goede organisatie van onze wandelreis in Peneda Geres. We hebben een fijne vakantie gehad. De wandelingen waren erg mooi, de omgeving prachtig, de accommodaties prima en de verzorging en behulpzaamheid van de mensen geweldig. De routebeschrijvingen waren over het algemeen heel duidelijk , maar op een paar punten niet helemaal up to date. We zullen in elk geval de reis en Oliva Travel aanbevelen bij onze kennissen.
Gerda en Alice, Emmen, 18-08-2014

Trektocht Peneda-Geres
Graag wil ik u bij deze onze ervaringen met Oliva Travel laten weten. Wij hadden een 9-daagse wandelvakantie geboekt in de provincie Minho. Mijn vrouw en ik kunnen hier enkel zeer positief over zijn, met  name uw contactpersoon in Parque de Cerdeira, Jose Carlos, is een zeer deskundig, vriendelijk en behulpzaam mens. Met zulke mensen in uw organisatie kan het bijna niet fout gaan. Ook zijn mensen ter plaatse waren allen zeer behulpzaam en goed geïnformeerd. Wij hadden nog nooit eerder  van Oliva Travel gehoord en waren daardoor dan ook aangenaam verrast door de organisatie van uw reisbureau, wat al begon bij het aanvragen, wel wat aan de late kant, van deze reis van onze zijde. Maar u wist dit op de toch wel korte termijn vlot en goed te regelen , alsnog onze dank hiervoor. Nu nog even over de dagen zelf": de tochten zijn i.h.a. niet gemakkelijk , je doet ze niet zomaar, ook al zijn we ervaren wandelaars, die zelfs 830 km gewandeld hebben naar Santiago de Compostella. Maar ze zijn zeker qua natuurschoon geweldig mooi en zeker te doen. Iedere dagtocht heeft zijn eigen charme en zijn moeilijkheidsgraad. We hebben 2 opmerkingen die misschien verbeterd kunnen worden en dat zijn : dat u in uw overzicht aanraadt om een kompas mee te nemen, omdat u bij een enkele dagtocht praat over windrichtingen m.n. dagtocht 4 en 5. Ook de zogeheten watermolens waren ons niet geheel duidelijk. Wij hebben een andere voorstelling van een molen dan de Portugezen blijkbaar. Maar ook daar zijn we na enig puzzelen uitgekomen. De tochten kunnen o.i. het beste in het voorjaar worden gelopen, omdat dan de begroeiing nog niet zo hoog staat , we waren elkaar een paar keer bijna kwijt oor de te hoge begroeiing , maar ook dat is weer goed gekomen. De onderkomens waren prima verzorgd met goede bedden. Voor de rest kijken we met een prima gevoel terug op deze vakantie en hopen in de toekomst zeker nog een keer gebruik te maken van uw organisatie. Als we een cijfer moesten geven tussen 1 en 10, dan verdient uw organisatie zeker een 9. Nogmaals onze hartelijke en gemeende dank voor deze prachtige wandelvakantie en met groet, 
Familie van den Berg, Kampen, 13-08-2014

Trektocht Costa Vicentina
Eindelijk even de tijd nemen om onze ervaringen langs de Portugese kust te delen. We hebben genoten! Ricardo heeft ons hartelijk ontvangen, Tres Marias is van een onbeschrijfelijke schoonheid (onze favoriet!).  Andere overnachtingen waren zonder meer goed. Wat betreft de restaurants was het soms lastig i.v.m. voorseizoen (onderweg) en de dag dat je er was (in Milfontes was heel veel dicht op maandag). Na Milfontes waren constructiewerkzaamheden gaande, maar die zullen nu wel klaar zijn. Eten was goed tot zeer goed, als je afvalplannen hebt kan je dat gevoegelijk vergeten. Algemeen aardige mensen, de visserspaadjes vonden we het leukst (en makkelijkst), genoten van de bloemenzeeën en gekke ooievaars. Zon in het gezicht, wind in de rug en geen fabriekspijpen aan de horizon. Een goede keuze om van noord naar zuid te lopen. Wegbeschrijving / bewegwijzering hebben we niet zo strikt genomen, ik geloof dat we wel een keer een bosje hebben gemist, maar ons alternatief was ook wonderschoon! Kortom, 2 tevreden klanten.
Mariken en Jan, Amsterdam, 27-06-2014

Trektocht Peneda-Geres, 04-06-2014
Inmiddels in Coimbra, we hebben erg genoten. Prachtig gebied, fijne accommodaties. Heerlijk gegeten bij Filipe van Casa da Feira die zelf kookte, en leuke afsluiting in de oude quinta. 
Monique, Amsterdam

Standplaatsreis Alentejo
We hebben genoten van onze dagen in Portugal, kaartmateriaal en beschrijvingen over het algemeen op orde en prima onderkomens. Wel een deuk in de huurauto gereden, maar prima afgehandeld door Sunny Cars v.w.b. het eigen risico.
Rudi en Marijke, Groningen, 23-05-2014

Trektocht Serra da Estrela
We hadden al eerder willen reageren, maar het was een drukke tijd na onze terugkomst uit Portugal. We hebben een prachtige tijd gehad in de Serra da Estrela: mooie streek en wandelingen, en - in het algemeen - goede accommodaties. Wij waren zeer te spreken over de accommodaties. Alleen de eerste past volgens ons niet in het rijtje. Het is een wat belegen wintersporthotel. De warme maaltijd was ook niet geweldig. Hartelijke groeten en tot een volgende keer,
Katrien en Sjaak, Eindhoven, 23-05-2014

Trektocht Costa Vicentina
Vandaag ben ik teruggekomen uit Portugal. Wat een mooie wandeltocht was het en alles was zo goed beschreven. We hebben erg genoten van de wandelingen, de mooie overnachtingsplaatsen, echt een vakantie om nooit meer te vergeten. Ricardo is een leuke toegankelijke man. We hebben op de terugreis de bus naar Lissabon genomen op aanraden van Ricardo. Dit was goed te doen, 3 uur in een luxe bus en niet duur. Ik zal zeker reclame gaan maken voor je bureau en hoop in de toekomst nog eens vaker via Oliva Travel te reizen. Dankjewel voor de prettige contacten.
Anne, Veghel, 26-04-2014

Trektocht Costa Vicentina
Wij zijn afgelopen vrijdagnacht conform de planning teruggekeerd en hebben het buitengewoon naar onze zin gehad daar langs de Costa Vicentina. Nu troffen we het ook zeer met het weer, natuurlijk, dat halverwege zelfs zomers werd. Maar de accommodaties waren zeer aangenaam, de route heel mooi (wij denken dat het idd leuker is om van noord naar zuid te lopen, dan andersom zoals de meeste Britten die we troffen via Inn Travel), de natuur was in volle glorie en de logistiek liep op rolletjes. Om een lang verhaal kort te maken: we kijken terug op een heerlijke vakantie! Heel hartelijk dank!
Herman en Marian, Voorburg, 13-04-2014