Vanaf 1 november gaat Oliva Travel samen met STAP Reizen

Lees hier verder »

Reiservaringen Spanje

Trektocht Somiedo, 24-11-2016
Het is wel even geleden maar we willen jullie nog bedanken voor onze hele fijne vakantie In Asturië in september. Het was allemaal heel erg goed georganiseerd. Prachtig gebied, mooie routes en hele fijne en mooie overnachtingsadressen. Mede namens Astrid kan ik wel zeggen dat we hebben genoten. Wegens deze ervaring willen we graag nog een wandelreis bij jullie gaan boeken voor volgend jaar.
Henri en Astrid, Best

Trektocht El Priorat, 30-10-2016
Wij zijn nu ruim twee weken terug van onze wandelreis in de Priorat en genieten nog na van deze mooie vakantie. We hebben geboft met het weer. Eén dag hebben we vanwege dreigend onweer onze toch moeten aanpassen en dit is goed gelukt met de hulp van Teresa en haar team.
Het “levendige” stadje Prades bleek in deze periode minder levendig, om niet te zeggen uitgestorven, daartegenover stond dan weer dat we op verschillende plekken getuige waren van de druivenoogst. In het hotel in Morera de Montsant waren wij de enige gasten, dat gaf een beetje een verlaten gevoel. Wij vonden met name de beheerder wat ongeïnteresseerd overkomen en vonden het  jammer dat we daar 2 nachten verbleven. Daarbij kwam nog dat het klooster Scaladei gesloten was op de dag dat wij daar waren (maandag). Wellicht iets om in de planning van toekomstige wandelaars rekening mee te houden. Over de overige verblijven waren we erg tevreden: heerlijk gegeten in La Siuranella, erg attente gastvrouw in Porrera en ook het hotel in Reus is wat ons betreft een aanrader met erg vriendelijk personeel. Het was voor ons een leuke toevoeging aan deze reis. Nogmaals: we hebben erg genoten van deze reis en willen in de toekomst nog wel eens een andere stukje Spanje of Portugal ontdekken!
Jan en Josefien, Helden

Trektocht Cap de Creus, 20-10-2016
Wij hebben in september twee wandelreizen gemaakt; “Labyrint van de stilte” en “Cap de Creus”. Beide reizen zijn ons zeer goed bevallen, leuke hotels en mooie routes met goede beschrijvingen. We hebben al heel veel in Portugal gelopen (vaak in de bramenstruiken terecht geraakt, met name in het Noorden) maar we gaan vast nog eens een reis in Spanje bij je boeken.
Verder niets dan lof hoor. Het hotel Porto Christo in  Port de la Selva is inderdaad, zoals meer mensen meldden,  een beetje vreemd; als wandelaar word je behandeld alsof je een besmettelijke ziekte hebt, meteen schoenen uit en rare sloffen aan. Maar verder niets mis en wel heerlijk gegeten in restaurant Monterrey aldaar. De keuken van Totsompops in Colera was zondagavond helaas gesloten, maar het restaurant op de camping was prima!
Rein en Cora, Amsterdam

Trektocht Cap de Creus, 20-10-2016
We hebben een heerlijke reis gehad in Spanje. Fijne plekken, goed weer en mooie afwisseling in wandelingen!
Caroline en Rob, Amsterdam

Trektocht Sierra de Francia, 11-10-2016
Hierbij een reactie op mijn rondwandeling in de Sierra de Francia eind september. Geheel geslaagd, dankzij bijzonder goed weer, heerlijke temperatuur, prachtige wandelingen en goede hotels. Ik kende dit gebied al enigszins na een bezoek van een paar jaar geleden: de hooggespannen verwachtingen werden ingelost. Tevredenheid alom dus.
Joost, Amsterdam

Trektocht El Priorat, 20-09-2016
Namens alle deelnemers wil ik je complimenteren voor de prachtige wandeling met dito onderkomens die wij hebben ervaren tijdens de wandeling in El Priorat. Voor mij een herkenning van weleer, voor mijn man en onze vrienden een prettige (hernieuwde) kennismaking met een ander Spanje!  Alles was perfect geregeld, we zijn vrijwel overal zeer gastvrij ontvangen, hebben heerlijk gegeten en gedronken en genoten van al het moois dat de streek te bieden heeft. Kortom: een ervaring die (opnieuw) navolging vraagt. Voor nu dank aan jou en je collega Meritxell, die ons behalve alleraardigst ontving, ook een prima vervoer faciliteerde voor de terugreis. Wij zullen Oliva promoten in onze vriendenclub en hopen bij je terug te komen.
Namens allemaal een hartelijke groet,
Annet en Seerp, Monster

Trektocht Somiedo, 25-07-2016
Al weer bijna een week terug na het wandelarrangement Somiedo. Het was fantastisch. We vonden alles echt perfect geregeld. Afwisselende overnachtingsplekken met vaak uitstekend verzorgde maaltijden en de wandelingen waren absoluut hoogtepunten. Taxi was top geregeld en wat een vriendelijke chauffeur!! GPS was mooi hulpmiddel maar eigenlijk niet echt nodig. Alleen tijdens dag 3 La Peral – Villar de Vildas was de route bij punt 5 even lastig te volgen zonder de GPS maar verder stond alles heel duidelijk beschreven. Complimenten! Bovendien vonden we ook dat er een goede opbouw in de wandelingen zat wat betreft de moeilijkheidsgraad. Waren er dan geen minpuntjes? Niet echt. Aparthotel El Meirel was misschien wel erg eenvoudig maar Hotel Rural Alesga compenseerde dat ruimschoots. Ook daarin dus een goede opbouw. We overwegen dan ook zeker om nog andere wandelingen van Oliva Travel te gaan doen in de toekomst.
Dick en Henriette, Edam

Trektocht Driekoningen, 26-06-2016
Terug uit Spanje geef ik graag een impressie van onze ervaringen op en rond het Driekoningenpad. Wij zijn uitgesproken positief, over de streek, de route, de accommodaties, de maaltijden, de informatie en de organisatie door Oliva Travel. We vonden het erg fijn dat de wandeling voor bijna 100% over onverharde weggetjes en paden ging. We waren onder de indruk van de verlatenheid: langs het pad, buiten de dorpen, hebben wij gedurende zes dagen maar twee andere wandelaars getroffen. De aanduidingen van de zwaarte, voor het geheel van de tocht en per wandeldag, lijken ons gepast, met name “zwaar” (3) in verband met steile afdalingen over paden met losse rolstenen.
Fred en Els, Leiden

Trektocht El Priorat, 17-06-2016
We zijn net terug uit Spanje en lees je mailtje nu pas. In ieder geval hebben we van de wandeling genoten. Deze was weer prachtig. Het verblijf bij Teresa was fantastisch. Daar hadden we graag een dag langer willen verblijven. Ze kookt apart, verzorgd en is geen doorsnee type.
La Siuranella is een prima en verzorgd hotel. Attent en aardig personeel, en inderdaad lekker eten. Wij zouden iedereen aanraden een dagje bij te boeken omdat het een prettige plek is. Van de wandeling naar de wijnproeverij Scala Dei hadden we ons niet veel voorgesteld, maar het bleek een prima dag met wijnproeven, dineren in het dorp en bezoek aan het klooster. Laatste wandeldag was best pittig in de warmte en over de vele losse stenen. Mooie plek bij Isabelle, die goed en ruim voor ons heeft gekookt omdat restaurant dicht was. Kortom een wandeling die wij kunnen aanraden. Tot een volgende keer,
Ivo en Dineke, Amsterdam

Trektocht El Priorat, 17-06-2016
We hebben alweer genoten van de wandelvakantie. Qua routebeschrijvingen was alles grotendeels duidelijk, behalve 2 kleine haperingen. De accommodaties waren vrij goed in orde. Morera en het hotel 'Balcon de Montsant' beviel ons iets minder qua eten. Het is ook een vrij levenloos dorpje. De wandelingen waren mooi. De minst mooie vonden we vanuit Mas de Caret naar Prades (beetje eentonig). Verder nog suggestie om het zeer lekkere restaurantje Brots (Poboleda) mee te nemen in uw brochure. Het is een getalenteerde Vlaamse chef. Het was onze 2de maal dat we daar hebben genoten van een excellent gastronomisch menu aan een zeer voordelige prijs. Bedankt!
Jo, Schellebelle, België

Trektocht El Priorat, 09-06-2016
We zijn in de tussentijd een week thuis en willen je nog even meedelen, dat we een geweldige vakantie hebben gehad. Wat een fraaie omgeving en zo gevarieerd. De accommodaties waren prima en we hebben overal heerlijk gegeten. Over de wijnen is het niet nodig om daar iets over te vertellen: zalig! Al met al kijken we terug op een erg geslaagde vakantie. We hebben op de 2e dag het wandelen overgeslagen, omdat ons dat iets te gevaarlijk leek voor Bea met haar arm in het gips. De rest van de dagen is het wandelen goed gegaan, wel soms in een laag tempo en de nodige keren een hand vasthouden. Zonder blessures hebben we de eindstreep gehaald. Jammer dat het alweer voorbij is. We houden je website nauwlettend in de gaten om te kijken of er in de nabije toekomst nog wandelreizen bijkomen. We wensen je veel succes toe en zullen zeker Oliva Travel onder de aandacht van onze vrienden brengen.
Bea en Hans, Gorssel

Standplaatsreis Aragon, 07-06-2016
Zoals gebruikelijk ontvang je hierbij een verslag( je) van onze vakantie in “het labyrint van de stilte”, wij vonden het een heerlijk gebied. Verder wil ik je nog laten weten dat het bedrag van de brandstofborg is teruggestort door firma Dickmanns…….....prettig geregeld dus. Weer dank voor je bemoeienis en wie weet tot volgend jaar als je nog iets passends voor ons in je programma hebt? Prettige zomer verder en vriendelijke groet,
Anneke en Harry, Maastricht

Trektocht Maestrazgo, 04-06-2016
We wilden nog even laten weten dat we genoten hebben van de reis in Maestrazgo. Prachtig gebied, aardige mensen en mooie overnachtingslocaties. Ik heb een wandelblog over deze reis geschreven en deze wil ik jullie niet onthouden! 
Vera, Voorburg

Trektocht Driekoningen, 31-05-2016
Wij hebben met z’n vieren een prachtige wandelvakantie meegemaakt met 6 afwisselende wandelingen met veel bloemen onderweg in een gevarieerde ruige natuur. Een aanrader voor iedereen. Het eigen vervoer naar Arnes is prima bevallen, is ook een aanrader voor andere wandelaars.
Peter, Naaldwijk

Trektocht El Priorat, 16-05-2016
We hebben weer een fantastische wandeltocht gemaakt in de Priorat. Op een paar kleinigheden na waren de routebeschrijvingen uitstekend. Ook de ontvangst en begeleiding door Meritxell  Omella was prima. Hartelijke groet,
Anneke en Teun, Leusden
Standplaatsreis Castilië, 14-05-2016
Wij zijn al weer enkele dagen terug van onze heerlijke wandelreis in Castilië en Leon en willen enkele ervaringen met u delen. Wij hopen dat u wat heeft aan deze feedback. Wij vonden het een prachtig deel van Spanje en een hele fijne vakantie.
Arjen en Maureen, Bennekom

Standplaatsreis Castilië, 06-05-2016
We wilden je nog even laten weten dat we het erg naar onze zin hebben gehad in Spanje. De misgegane reservering heeft geen problemen opgeleverd en ook de autoschade liep met een sisser af. Verder dank voor je organisatie en informatiemateriaal.
Simon, Haarlem

Trektocht Cap de Creus, 30-04-2016
Wil jullie even laten weten dat wij weer terug zijn na een paar geweldige dagen in Spanje. Alhoewel het weer, net als in Nederland, tegenviel voor de tijd van het jaar was het voor de wandelingen uitstekend. Na onze taxirit vanaf Gerona luchthaven arriveerden wij binnen het uur bij Casa Clara in Castello d’Empuries. Wat een geweldig enthousiaste ontvangst daar. Kamers waren al klaar en na een snel broodje bij restaurant ‘JR’ in het dorp hebben we de wandelschoenen aangetrokken voor een eerste ‘rustige’ wandeling in de omgeving. ’s Avonds uitstekend gegeten bij Les Cols en bijzonder vriendelijk personeel, we hoefden de wijntjes en koffie niet te betalen. Prima dagen, waardering voor de variatie in wandelingen en routebeschrijving klopt (bijna) overal, echter dat kan ook aan ons liggen J. Maar bovenal zijn wij gedurende die dagen enorm vriendelijke en behulpzame mensen tegengekomen. Viva España!
Margreet, Rotterdam

Trektocht Matarraña, 07-01-2016
Beste organisator van onze mooie reis naar de Matarana, in oktober jl. hebben Jan-Kees en ik via u een prachtige reis gehad naar de Matarana. In alle opzichten was het een goede reis:
- prima georganiseerd, communicatie ok en helder
- alle verblijven waren bijzonder mooi en origineel/puur. De gastvrijheid was overal prima.
- ook de wandeltochten waren meer dan de moeite waard.
Dus dank voor het organiseren.
Jan-Kees en Maja, St. Michielsgestel

Trektocht Matarraña
We zijn terug van de reis naar Matarraña, en die is ons uitstekend bevallen. Mooie wandelingen, duidelijk beschreven, prima hotels en ook de maaltijden waren ver boven de middelmaat. Een zeer goede ervaring dus, dank!
Leo, Amsterdam, 09-11-2015

Trektocht Driekoningen
Twee weken geledenzijn we teruggekomen uit Spanje na het lopen van het Driekoningenpad. We hebben een topvakantie gehad en erg mooie wandelingen gemaakt. Wat een prachtige omgeving. Het heeft ons enorm verrast. Tijdens de verschillende dagen zijn we tegen een aantal zaken aan gelopen die we graag aan je terugkoppelen. Deze vind je onderstaand naar dag terug. Wellicht kun je hier iets mee voor volgende reizigers! Nogmaals hartelijk dank voor alle moeite die je van tevoren voor ons gedaan hebt, zeker voor het verzetten van de reis naar oktober! Wie weet tot een volgende keer.
Lieke, Eindhoven, 07-11-2015

Trektocht Maestrazgo
Caroline en ik hebben erg genoten van de mooie wandeltocht in het Maestrazgo gebied. De natuur en de accommodaties waren geweldig en erg gezellig.  Wellicht dat een iets duidelijkere beschrijving van de vertrekhalte van de Hife bus in Barcelona wel wat handiger is. 's Ochtends vroeg is deze wat lastig te vinden.
Rob en Caroline, Amsterdam, 01-11-2015

Trektocht Somiedo
Graag willen we u heel hartelijk bedanken voor een prachtige, goed geregelde wandelvakantie. We hebben genoten. We zijn in elk geval vastbesloten om volgend jaar weer op stap te gaan. We kijken er al naar uit… Als je wil dat we foto's in bijlage doormailen, laat maar weten (eventueel via Picasa?).
Loek en Karin, België, 25-10-2015

Trektocht Matarraña
We zijn weer thuis en we hebben een prachtige vakantie gehad. Mooi weer, dat was ook fijn. Met het eten, vegetarisch en glutenvrij, ging het ook goed. Bij elke accommodatie was men op de hoogte. De extra dag in La Fresneda hebben we benut voor een fietstocht over de Via Verde. Fietsen kregen we, zonder kosten, van het hotel. Heel attent en aardig. Bij de beschrijving van enkele wandeldagen hebben we wat opmerkingen/suggesties. Misschien heeft Oliva Travel er iets aan.
Jan, Amsterdam, 18-10-2015

Trektocht Driekoningen
Ondertussen zijn we enkele dagen terug van onze reis langs het Driekoningenpad in Noord-Spanje. Het was voor ons beiden een fantastische ervaring: de wandelingen waren prachtig, de verblijven en het eten heerlijk, de mensen zeer vriendelijk en de zon de alom aanwezige partij. We zijn van plan om zeker terug te gaan, maar dan om in de winter te wandelen, bij Joel en Soraya in de Auberge de Boixar. We hadden het geluk om op 3 verschillende plaatsen wilde berggeiten te zien: een kleintje, twee vrouwtjes en als kers op de taart een impressionante bok. De laatste wandeldag cirkelden er ’s ochtends meer dan 20 gieren boven onze hoofden. Een majestueus gezicht. Uw arrangement is echt op alle vlakken een aanrader! Heel erg bedankt voor alles!
An en Marc, België, 31-07-2015

Trektocht van de Garrotxa naar de Pyreneeën
Net terug uit Spanje waar wij o.a. jullie Garrotxa-wandeling hebben gemaakt. Goede routebeschrijvingen en mooie paden en wandelingen. We hebben genoten van de enorme rijkdom aan flora en (avi)fauna. Wat betreft de accommodaties hebben we een opmerking. Hotelet el Bac als vertrekpunt is uitstekend, maar zou ook makkelijk als terugkompunt kunnen. De laatste twee km van Llanars hiernaartoe is geen enkel probleem. De eigenaars van el Bac zijn erg vriendelijk en schuwen een persoonlijke benadering niet. De kamers en het diner zijn daar uitstekend. Wij hebben als wandelaars geen behoefte (gehad) om als laatste accommodatie een enorm (en onpersoonlijk) spa-hotel te hebben waar tegen meerprijs voor faciliteiten moet worden betaald. Daarnaast konden wij bij Hotelet el Bac onze auto rustig een week achterlaten zonder extra kosten.
Marcel, Gouda, 07-07-2015

Trektocht Cap de Creus
We hebben genoten van de vakantie naar Cap de Creus. Prachtige, gevarieerde wandelingen. De routebeschrijvingen in het boekje waren voor 95% goed en duidelijk, sommige lieten wat te raden over en zorgden voor een omweg omdat we bijvoorbeeld de ruïne aan onze linkerhand hielden i.p.v. aan onze rechter. San Pere Pescador, Castello d’Empuries, Cadaques…….prachtige locaties, leuke plekken om te overnachten. Hotel Porto Christo in Port de la Selva paste niet in dit rijtje! Oude sjiek…….we moesten onze wandelschoenen uit om naar de kamer te kunnen, het eten bij Monterrey was niet als bij bijvoorbeeld Mas Joncar. Colera..…verhaal apart…..ontzettend lieve mensen..…wat een dood gat, misschien het jaargetijde?
Rob, Amsterdam, 22-06-2015

Standplaatsreis Castilië
Het was een prachtige vakantie, daar in Castilië. Om het nog mooier te maken hierbij wat tips. Het was een heerlijke vakantie in een prachtig deel van Spanje. 
Aty, 31-05-2015

Standplaatsreis Aragon
Niets teveel gezegd. Wat een prachtige plek en wat een heerlijke verzorgde maaltijden in El Convent! Klasse! Onze complimenten met dit pareltje en deze aardige mensen. Wat heb je toch altijd bijzondere plaatsen waar we slapen en eten bij zowel de trektochten als de standplaatsen. Onze complimenten ook deze keer weer. We hopen nog lang van je keuzes gebruik te kunnen maken. We hebben vandaag de rondwandeling om La Fresneda gemaakt. Erg mooi. We genieten. Dank je. Morgen naar Mirambel.
Nico en Marianne, Den Haag, 25-05-2015

Trektocht Somiedo
We zijn ondertussen alweer 2 weken terug. En loop ik dus alweer twee weken met het voornemen je te mailen.  We hebben het fantastisch gehad in het Somiedo gebied.  Wat een prachtige wandelingen!  Alles was goed geregeld. Ook fijn dat de taxi klaar stond en precies wist waar we steeds afgezet moesten worden.  Het weer zat ook mee. Alleen de eerste twee dagen regenachtig. Dat was in Oviedo en de eerste wandeling. Omdat die wandeling hoog was werd de regen sneeuw en hagel. Ach, daar word je niet zo nat van! De accommodaties waren oké.  We waren vaak de enige, dat maakte het wat uitgestorven. Van de laatste accommodatie wilden we wel meer. Die was veruit de beste (een echt toprural!).  GPS niet nodig gehad, maar wel fijn dat die er bij was. Goed geregeld en makkelijk in gebruik!  Kortom, een heerlijke vakantie gehad in een prachtig gebied. Dank je wel!
Judith en Luna, Amsterdam, 23-05-2015

Trektocht Sierra de Francia
Wederom hebben wij genoten van de wandeltocht, in de Sierra de Francia ditmaal. Wat een bijzonder gebied in historie, soort paden, natuurlijke omgeving en de stilte. Goede documentatie vooraf. De reis was goed geregeld. Prettige overnachtingsplekken. Hartelijke en goede ontvangst. De route was zeer goed gemarkeerd en onderhouden. Wat we zelf prettig vinden zijn de extra nachten in de verschillende dorpen. Waardoor we nog verschillende verrassende wandelingen hebben gemaakt. Mogarraz, Miranda del Castañar en San Martin hebben zelf themaroutes uitgezet. Verrassend mooi. Elk dorp is weer anders. Mede door de lente waren er volop bloemen en planten. En uiteraard de soorten vogels. Het was elke dag weer genieten. De laatste wandeldag hebben we lange tijd stil gezeten op het laatste stukje van de route, komende vanaf Peña de Francia. Het open landschap met de vele rotsblokken. Zoveel verrassende bloemen, de lichtval op dat moment. Het was een ongekende bijzondere atmosfeer.
Bart en Jenny, Utrecht, 12-05-2015

Trektocht Maestrazgo
Graag willen onze ervaringen over onze wandelreis naar Maeztrazgo met u delen. Van 21 april tot en met 28 april 2015. Over het geheel zijn we heel tevreden. Met name door de inspanningen van Ignacio. Briefing vooraf was een prima initiatief. Hebben we nog niet eerder bij een wandelreis mogen ervaren. De tips van Ignacio over de te volgen route hebben we zoveel mogelijk opgevolgd. En waren zeer waardevol. Kaartmateriaal, streekinformatie, routebeschrijving (op een paar puntjes na), bagagetransport e.d. prima. Van de accommodaties was vooral Las Moradas del Temple heel bijzonder. Deze accommodatie zullen we niet snel vergeten. Dat werd een belevenis. De ontvangst, de kamer (geldt voor het hele hotel), de bijzondere maaltijden. Het stel dat deze accommodatie runt heeft echt hart voor de zaak en wil het de cliënt op een prettige wijze naar hun zin maken. Een prachtig gebied om te lopen. Geen dag was hetzelfde. De flora viel ons tegen, maar dat kan ook aan het jaargetijde liggen. Bij Mirambel waren de meeste bloemen te vinden. Vogels waren er voldoende te spotten. Op veel plaatsen zijn fossielen te vinden al schijnt de politie daar niet van gecharmeerd te zijn als je ze verzamelt voor commerciële doeleinden. Het was een eenzame tocht waar we in de zes dagen slechts een persoon zijn tegengekomen. Hetgeen wij niet erg vinden. Gelukkig weinig lopen over geasfalteerde wegen. Behalve dan het laatste deel naar Pakita. De laatste dag is het bezoek aan Casa Mathilde in Tronchon een bijzonder leuke ervaring. Ga daar beslist lunchen. Wel even informeren of ze open zijn. Kan de eigenaresse van Las Moradas voor je doen. Wij kunnen deze reis aanbevelen voor wandelaars en rustzoekers die niet opzien tegen soms een stevige klim of een lange dag. Accommodaties zijn voldoende tot zeer goed en de organisatie ter plekke is in goede handen van Ignacio die “altijd” te bereiken is. Enige kennis van de Spaanse taal is wel handig.
Nel en Frits, Schagen, 09-05-2015

Standplaatsreis Catalonië
Ik wil je even zeggen dat we weer een fantastische vakantie hebben gehad. Alle dagen hebben we kunnen lopen in prachtige landschappen. Het verblijf in Camprodon was in alle opzichten buitengewoon. Een heel goed hotel met zeer gastvrije eigenaars en, niet onbelangrijk, een prachtig wandelgebied. Drie dagen was eigenlijk te kort. Daarna naar Cadaques, onderweg ter hoogte van Figueres dacht ik even dat je ons naar een soort Benidorm ging sturen. Maar de volgende dag bleek dat er op het schiereiland wel degelijk goed te lopen viel zonder de drukte van toeristen, zoals altijd in jouw reizen. De afwisseling van overdag lekker met z'n tweeën in de natuur en nauwelijks passanten en 's avonds meer in het wereldse Cadaques (absoluut geen schreeuwende toeristenplek) heeft ook z'n charme.
Otto, Amsterdam, 09-10-2014

Trektocht Maestrazgo
Eind mei jl. liepen wij de werkelijk prachtige, verstilde wandeltrektocht in de Maestrazgo. Naast dat wil ik graag nog wat feedback/tips geven n.a.v. onze ervaringen. Wij denken dat de meeste tochten niveau 2 te boven gaan. Omdat ze zo zwaar waren, deden wij er in ieder geval aanzienlijk langer over dan de gestelde tijd. Dit hebben we ook aangegeven aan de vervoerder. Verder hebben wij echt een heerlijke vakantie gehad.
Marleen, Amsterdam, 22-06-2014

Trektocht Sierra de Francia
We willen je even meedelen, dat we een geweldige vakantie hebben gehad! Alles was top t/m het weer toe. We hebben enorm geluk gehad, want op de dag dat we vertrokken werd het regenachtig en koud. Wij hebben stralend weer gehad. Een compliment voor de goede keuzes van de hotels. In één woord geweldig: prima bedden, aardige mensen (wat een bijzonder aardige eigenaar van El Balcon de Mogarraz) en overal heerlijk eten. Ook de beschrijvingen van de routes waren perfect. Ook de chauffeur was uiterst vriendelijk en punctueel. Deze vakantie smaakt naar meer. Het hoeft je dus niet te verbazen als we nog een keer bij je boeken. Wij gaan in elk geval veel reclame voor je bedrijf en met name deze tour maken.
Bea en Hans, Gorssel, 30-05-2014

Trektocht Sierra de Francia
Prachtige reis met mooie wandelingen in de Sierra de Francia. Uitstekend georganiseerd. Dank voor het werk dat jullie daar aan besteed hebben. Bijgevoegd een mooie foto.
Leo, Zeist, 28-05-2014

Trektocht Sierra de Francia
Met veel plezier hebben wij Sierra de Francia gelopen. Mooie route, goed aangegeven, vriendelijke mensen, karakteristieke hotels en een taxichauffeur die zeer gedienstig was. De kleuren bij de meeste routes zijn kennelijk veranderd want het is bijna allemaal wit geel, zie foto’s. Wij hebben onze auto achtergelaten op de camping Al Bereka in La Alberca en met de bus naar Salamanca. (3x daags).
Henk, Tholen, 31-10-2013

Trektocht Sierra de Francia
We hebben een geweldige week achter de rug. We waren al eens eerder in Spanje geweest, en we hebben heel veel in de Ardennen, de Eifel, de Harz, Wales gewandeld, te veel om op te noemen. De Sierra de Francia is toch wel wat anders, de vegetatie, de dorpjes compleet met rondscharrelend zwart varken, intieme stierenvechtersarena, de fauna (adelaar, steenbokken). En dan Salamanca, met uitzicht vanuit de kamer op de Plaza Mayor en de torens. Ook nog bij een optocht beland waarbij een groot Mariabeeld door de straten werd gedragen.
Hans, Amsterdam, 06-10-2013

Trektocht Maestrazgo
We zijn inmiddels weer een aantal dagen thuis van onze vakantie. Tijdens onze 2 weken hebben wij 1 week gelopen in de Maestrazgo. Wat voorop staat is dat de Maestrazgo een prachtig groot natuurgebied is. De bergen maken het geheel compleet en de stilte! De kleine dorpjes geven de sfeer van dit gebied aan. We hebben genoten van de tochten en de goede verzorging. Compliment voor je advies en begeleiding bij het boeken. Dit hebben wij als prettig ervaren. De verzorging van de papieren was goed verzorgd en de presentatie daarvan zag er goed uit. De website van Oliva Travel is duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. We willen zeker vermelden dat het contact met Ignacio prima verliep. Compliment naar hem toe want hij heeft veel geregeld en gezorgd dat alles goed ging. Zeer loyaal naar de reizigers toe! Het enige wisselende beeld was het weer..! We hebben door de sneeuw gelopen, heel veel wind en gelukkig ook zon!!! De conclusie is dat wij een geweldige week hebben gehad met mooie verschillende tochten. Zeer vriendelijke bewoners van de Maestrazgo. Het contact wat we hebben ervaren met de 2 Nederlanders en 4 mensen uit Wales schiep een band met elkaar en dat was fantastisch!
Jeroen en Hannes, Delft, 09-06-2013

Standplaatsreis Castilië
Bij thuiskomst wachtten drukke familie Pinksterdagen en nu is er tijd om verslag te doen van onze Castilië reis! We zijn heel voldaan en zeer tevreden over zowel de accommodaties als wel de wandelingen en stedenbezoeken, die we, met jouw informatie, hebben gemaakt! Het was prima wandelweer ca. 23 graden en droog. De casa rural in Requijada hebben we als zeer gastvrij ervaren de tweede in San Martin ook maar wat plichtmatiger. Jouw advies om ook een keer te gaan eten in de posada, in de parallelstraat, hebben we opgevolgd en ook daar werden we verwend en omringd met gastvrijheid (aperitief op terras was voor hun rekening). Nu komt natuurlijk toch de maar......... wat tips voor correcties in zowel een wandeling als voor de autoretour actie. N.B. Bij het afhalen van de huurauto werd ons toch gevraagd of we geen “grotere” wilden en of we “dat eigen risico van € 636,-“ toch zouden afkopen....... we hebben voet bij stuk gehouden, dat het “all inclusive” was en zijn met onze Ibiza vertrokken. Bij terugkomst géén problemen! We kijken met een goed gevoel terug op Castilië reis en hopen dat je in de toekomst ook in Portugal een dergelijk arrangement kunt aanbieden en daar hopen we, in Maastricht zeggen ze “es God bleef”, op een ander tijdstip gebruik van te maken. Hartelijke groet en succes met Oliva Travel,
Anneke en Harry, Maastricht, 21-05-2013

Trektocht Maestrazgo
De reis is prima verlopen, zeer mooi gebied, absoluut een aanrader ! De organisatie van jullie en ginder was wederom perfect. Al met al een mooie reis! Groetjes,
Leo, Heeze, 12-05-2013