Vervoer

Kan ik zelf een vlucht boeken en waar moet ik dan op letten?

Alle arrangementen worden aangeboden zonder vlucht. Boekt u zelf een vlucht dan zijn de volgende punten van belang. Kijk op internet of er (goedkope) vluchten zijn in de periode die u in gedachten heeft, maar maak nog geen reservering. Reserveer eerst het Oliva arrangement en wacht op bevestiging van de aangevraagde reisperiode. Boek daarna pas de vlucht. Goedkope vliegmaatschappijen rekenen vaak hoge annulerings- en wijzigingskosten, dus wacht op de definitieve bevestiging van uw arrangement alvorens een vlucht te boeken. Let bij het boeken van de vlucht op de aankomst- en vertrektijden en leg die naast de dienstregeling van het lokale vervoer naar en van de wandellocatie (zie hieronder). Controleer of u aansluitend op de heenvlucht de eerste accommodatie nog op tijd kunt bereiken en of u vanaf de laatste accommodatie de terugvlucht kunt halen. Neem voor nadere informatie of vragen contact op met Oliva, u krijgt dan een medewerker van STAP Reizen aan de lijn die uw boekingsaanvraag zal behandelen.

Kan Oliva Travel vluchten boeken?

Wanneer u wilt vliegen met Transavia of Tuiflly kunnen wij een optie van 4 dagen nemen. Wilt u met een lijnvlucht van bijvoorbeeld KLM of Iberia vliegen dan kunnen wij de optie vaak een paar dagen langer aanhouden. Low-cost maatschappijen zoals Ryanair en Easyjet geven geen optie af. In de regel boeken wij non-refundable vluchten waarbij wijzigingen hoge kosten met zicht meebrengen. Omdat alle vliegtickets direct door ons betaald worden, worden de volledige kosten ervan opgeteld bij de aanbetaling van 15 % van de reissom die na ontvangst van de factuur per ommegaande dient te wordenb voldaan. Voor het boeking van vliegtickets rekenen wij € 15,- p.p. per ticket.

Welke maatschappijen vliegen naar de wandelbestemmingen?

Naast lijnvluchten zijn er steeds meer goedkope maatschappijen die vluchten aanbieden naar bestemmingen in Spanje en Portugal. Bijkomend voordeel van budgetmaatschappijen is dat ze ook enkele reizen aanbieden. De heen- en de terugreis kunnen dan bij verschillende maatschappijen geboekt worden als dat wat de planning betreft beter uitkomt of financieel voordeliger is. Sommige maatschappijen bieden ook de mogelijkheid combinatievluchten te boeken, waarbij de luchthaven van aankomst en vertrek kan verschillen. U reist dan bijvoorbeeld heen naar Barcelona en gaat terug via Valencia. Of heen naar Lissabon en terug via Porto.

Hoe reis ik van het vliegveld naar de wandelbestemming en terug?

Ga naar de link ‘Prijs en vervoer” in de reisbeschrijving voor informatie over het vervoer van het vliegveld naar het beginpunt van de wandeltocht en terug van het eindpunt naar het vliegveld. Leg de informatie over het lokale vervoer naast de aankomst- en vertrektijd van de vlucht om tot een goede afstemming te komen. Bij de meeste reizen kunnen onze lokale partners voor een transfer zorgen van het vliegveld naar de wandellocatie en terug. Reist u met de auto naar de startplaats van één van de trektochten, dan kunt u deze ter plekke parkeren en na afloop weer ophalen.