Overig

Wat zijn de voorwaarden van de autohuur?

Bij de vast verblijf arrangementen bieden wij standaard, uitgaande van twee personen die samen reizen, een huurauto in de categorie “economy”, bijvoorbeeld een Opel Corsa of een auto van vergelijkbare grootte. Bij 3 of meer personen wordt de categorie van de huurauto aangepast aan de omvang van de groep. De huur is volgens de all-inclusive plus formule. Dat wil zeggen inclusief onbeperkt aantal kilometers, lokale en luchthaventoeslagen, verzekeringen (cascoverzekering en WA) en afkoop eigen risico (ook van glas-, bodem- en bandenschade). Dus zorgeloos huren, zonder eigen risico en zonder extra toeslagen ter plaatse. De hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een creditkaart op zijn/haar naam voor de borg. Bij de bemiddeling van huurauto’s werken wij samen met het bedrijf Sunny Cars, dat al ruim tien jaar is verkozen tot de beste autoverhuurder.

Kan ik de periode van de autohuur verlengen met extra dagen?

Het aantal dagen van de autohuur is gelijk aan het aantal dagen van het vast verblijf arrangement. Verlenging van de huurperiode met extra dagen is mogelijk, ook zonder verlenging van het vast verblijf arrangement. Neem contact op met Oliva  voor een prijsopgave.

Kan ik zelf bepalen waar ik de huurauto ophaal of inlever?

U kunt zelf bepalen waar u de huurauto ophaalt of inlevert: een vliegveld of een verhuurkantoor in de stad als dat er is. afhankelijk van het vliegveld van aankomst en vertrek. Ophalen of inleveren bij een verhuurkantoor in de stad is ook mogelijk.

Kan ik een huurauto boeken als ik een trektocht wil doen?

Als het openbaar vervoer beperkt is, kan een huurauto uitkomst bieden om naar en van de wandelbestemming te reizen. Ook in geval van een groter aantal deelnemers kan dat een aantrekkelijke optie zijn. Neem contact op met Oliva voor een prijsopgave.

Kan ik bij Oliva Travel een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?

Een goede reis- en/of annuleringsverzekering is onmisbaar. Oliva biedt via STAP Reizen de mogelijkheid deze verzekeringen bij boeking af te sluiten en brengt deze vervolgens onder bij Allianz Verzekeringen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Voor reizen naar en verblijf in Spanje en Portugal is een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Niet alleen om u te identificeren en in te checken op het vliegveld, maar bijvoorbeeld ook om geld op te nemen bij een bank of in te schrijven in een hotel. De grenscontrole is weliswaar opgeheven, maar een paspoort of identiteitskaart blijft nodig.

Heeft Oliva Travel een garantieregeling?

Via STAP Reizen is Oliva Travel aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De op deze internetsite gepubliceerde reizen vallen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument zijn vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.stapreizen.nl/info/waarborgen-en-garanties-stap

Is Oliva Travel lid van een brancheorganisatie?

Oliva Travel is via STAP Reizen lid van de ANVR deelnemer 4860.

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.stapreizen.nl/info/waarborgen-en-garanties-stap

Organiseert Oliva Travel ook wandelreizen op maat?

Oliva Travel organiseert wandelreizen op maat voor groepen van 5 of meer personen die zich gezamenlijk aanmelden. De bestaande individuele wandelarrangementen kunnen we afstemmen op de specifieke wensen van de groep. Neem voor informatie of een vrijblijvende offerte contact op met STAP Reizen die uw boekingsaanvraag behandelt.

Welke reisdocumentatie ontvang ik van Oliva?

Bij elk Oliva arrangement hoort een uitgebreide reisdocumentatiemap met:

  • informatie over de heen- en terugreis;
  • Accommodatielijst;
  • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen;
  • Aandachtspunten waar u op moet letten als het gaat om de organisatie van de wandelingen, de transfers en de lunch;
  • informatie over allerlei praktische zaken, zoals accommodaties, maaltijden, bagage­vervoer, problemen onderweg, nuttige adressen en telefoonnummers;
  • een set topografische wandelkaarten (schaal 1: 25.000 tot 1:50.000);
  • geografische en cultuurhistorische informatie over de streek: de natuurlijke omgeving, het landschap, de flora en de fauna, de geschiedenis en de dorpen en stadjes;
  • Reisinformatie van de streek en/of een kaart van een stad (indien beschikbaar).