Vanaf 1 november gaat Oliva Travel samen met STAP Reizen

Lees hier verder »

Boeken van een reis

Wat is een individuele wandelreis?

Bij een individuele wandelreis gaat u alleen of met 2, 3 of meer personen op pad zonder reisbegeleider. U bepaalt zelf hoe laat u vertrekt en u loopt in uw eigen tempo. Gedetailleerde routebeschrijvingen, markeringen in het veld en kaarten wijzen de weg. Een individuele wandelreis kan op iedere gewenste datum beginnen mits de accommodaties beschikbaar zijn. Alle reizen op deze website zijn individuele reizen. Oliva organiseert geen groepsreizen.

Een arrangement aanvragen

Wilt u weten of het gewenste arrangement op de door u gewenste data kan worden geboekt dan stuurt u onderstaand formulier volledig ingevuld in via de website. Dit formulier is een vrijblijvende reisaanvraag. U kunt ook een e-mail sturen of ons even bellen: +31 (0)30-2302503. Maakt al wel kenbaar of u zelf de vlucht wilt gaan boeken of Oliva dat laat verzorgen. Er wordt nagegaan of de accommodaties beschikbaar zijn in de aangevraagde reisperiode. Dat kan een paar dagen in beslag nemen. Is alles beschikbaar, dan sturen wij u een offerte waarop u kunt reageren via de email. Stemt u in met de offerte sturen wij u de boekingsbevestiging per email. Op dat moment kan ook de vlucht geboekt worden. Ter afronding van de boeking sturen wij per email de reisovereenkomst met alle boekingsgegevens en de bijbehorende factuur toe.

Prijsinformatie

De prijzen van de arrangementen op deze website zijn per persoon en afhankelijk van het aantal deelnemers dat samen reist en één of meer kamers deelt. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Elke reisbeschrijving vermeldt de prijs per persoon bij deelname van 1, 2, 3 of 4 personen en geeft aan wat wel of niet in de prijs is inbegrepen. De vanaf prijs is de laagste prijs. Reist u alleen dan geldt een toeslag waarin de meerkosten van de eenpersoonskamer, het bagage­vervoer en de reisdocumentatie zijn verrekend. De prijs per persoon bij deelname van 3 personen die samen reizen is gebaseerd op verblijf in een driepersoonskamer. Vanaf vijf of meer personen gelden speciale prijzen en kan een offerte op maat worden gemaakt, die is afgestemd op de specifieke wensen van de groep. Per twee personen ontvangt u één informatiepakket. Extra informatiepakketten worden op verzoek toegestuurd (kosten € 10,- per pakket).

Hoe kan ik betalen?

De factuur vermeldt alle relevante boekingsgegevens en de te betalen reissom. De aanbetaling bedraagt 15% van de reissom, vermeerderd met de kosten van 'non-refundable' vliegtickets wanneer geboekt. De restantbetaling dient zes weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Bij aanmelding binnen zes weken voor vertrek dient de volledige reissom in één keer te worden betaald. Het informatiepakket ontvangt u 3 weken voor vertrek per post. Digitaal ontvangt u de accommodatie- en transfervouchers en kort voor vertrek de e-tickets van de vluchten en de huurautovoucher wanneer geboekt.

Uitbreiding met extra nachten en combinatie met een stedentrip

U kunt alle arrangementen naar wens uitbreiden met extra nachten in één van de verblijfplaatsen.  De prijs van een extra nacht is te vinden in het menu van het arrangement onder de link “Prijs en vervoer”.

De wandelarrangementen laten zich eenvoudig combineren met een korte stedentrip. Vliegt u naar de wandelbestemming, dan is dat meestal via de luchthavens in één van de grote steden. In Spanje bijvoorbeeld Barcelona, Madrid of Valencia en in Portugal Lissabon, Porto of Faro. Oliva heeft informatie over verblijfsmogelijkheden in deze steden en kan ook accommodaties boeken.