Accommodaties

Wij brengen onze klanten onder in kleinschalige, karakteristieke accommodaties: herbergen, casas rurales of casas de campo (gastenverblijf/B&B), hospederías, posadas, quintas (landhuis) en solares (landhuis). De mate van comfort en beschikbare faciliteiten verschillen per type accommodatie. Elke reisbeschrijving geeft specifieke informatie over het type accommodaties waar u verblijft. Bij de keuze van de accommodaties letten we niet alleen op authenticiteit, sfeer, mate van comfort en beschikbare faciliteiten, maar ook op zaken als gastvrijheid en onthaal en de kwaliteit van de keuken of het restaurant.

Maaltijden

Het ontbijt is vrijwel altijd inbegrepen in het arrangement. De picknicklunch voor onderweg bestelt u bij de accommodatie waar u verblijft of u doet zelf inkopen bij een kleine kruidenier in het dorp. Soms is er een café-restaurant langs de route waar u kunt lunchen. De diverse mogelijkheden staan vermeld in de routebeschrijving van de wandeling.

Het diner wordt veelal verzorgd door de accommodatie waar u verblijft of door een restaurant buiten de deur maar dicht in de buurt van het overnachtingsadres. Meestal is het een menu met een voor-, een hoofd- en een nagerecht en verschillende keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld tussen een vlees- en een visgerecht. In dorpjes en stadjes waar een ruime keuze aan restaurants voorhanden is, kunt u zelf kiezen welk type restaurant uw voorkeur heeft en geven wij tips en suggesties.

Specifieke wensen, zoals vegetarisch eten, geven we door aan de accommodaties, die daar rekening mee kunnen houden. Ook dieetinformatie (bijvoorbeeld gluten- of lactose-intolerantie) geven we door aan de accommodaties.