1. Natuurpark Somiedo, groene wandelhotspot in Noordwest-Spanje
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Asturië
  3. Trektocht met bagagevervoer, niveau 2, deels halfpension, vanaf € 645
  • Oviedo, de verrassende hoofdstad van Asturië
  • Uitzonderlijk rijk natuurgebied, wolven- en berenreservaat
  • Ruige toppen, komvormige dalen en groene bergweides met herdershutten
  • Weergaloze vergezichten en koninklijke weg van de hoogvlakte

Somiedo ligt in de autonome regio Asturië in Noordwest-Spanje. De verrassende hoofdstad Oviedo is een bezoek meer dan waard, al was het alleen maar vanwege de wonderbaarlijk mooie pre-romaanse kerken uit de 9de eeuw die hier te bezichtigen zijn. Het natuurpark maakt deel uit van het Cantabrisch gebergte, met toppen die reiken tot ongeveer 2200m, en beschikt over uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen en soorten waaronder wolven en bruine beren. Ruige kalksteenbergen, komvormige dalen en groene bergweides met typische herdershutten domineren het landschap. De panorama’s volgen elkaar razendsnel op en zijn een lust voor het oog. Een deel van de route volgt de historische “Camín Real de la Mesa”, de koninklijke weg van de hoogvlakte, die al in de Romeinse tijd werd gebruikt als verbindingsroute tussen de kust van Asturië en het Spaanse binnenland.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
15 mei – 31 juli, 20 augustus – 20 oktober.
Niveau:
2, lengte wandelingen 11,5 tot 22 km. Stijgingen tot 760m en dalingen tot 1300m. Langere en zwaardere wandelingen kunnen worden ingekort. De paden zijn goed gemarkeerd.
Klimaat:
Atlantisch, met grote verschillen tussen zomer en winter. Beste maanden om te wandelen: mei, juni, juli, augustus en september. De meeste regen valt in de herfst, de winter en het voorjaar. Grote klimaat- en temperatuurverschillen tussen de hogere en lagere delen van het park.
Terrein:
hooggebergte dat deel uitmaakt van de Cordillera Cantabrica, met toppen tot 2200m. Door ligging en hoogteverschillen grote verscheidenheid aan ecosystemen met bijbehorende diversiteit in begroeiing en soorten. Bosrijke heuvels met beuken, eiken, kastanjes, en  alpiene bergweiden.
Accommodatie:
stadshotel, dorpsherberg, landelijke hotels.
Maaltijden:
7 x ontbijt, 2 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.