1. Natuurpark Somiedo, groene wandelhotspot in Noordwest-Spanje
 2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Asturië
 3. Trektocht met bagagevervoer, niveau 2, deels halfpension, vanaf € 645

Accommodaties

U verblijft in een stadshotel, dorpsherberg en landelijke hotels in comfortabele kamers met eigen bad/douche en toilet.

 • Dag 1: Hotel Fruela, Oviedo
  Karakteristiek stadshotel gevestigd in een gebouw met een monumentale gevel. Het hotel ligt in het oude centrum, op loopafstand van de belangrijkste pleinen, monumenten en bezienswaardigheden.
 • Dag 2 en 3: Palacio Florez Estrada, Pola de Somiedo
  Landhuis in Asturiaanse stijl in groene en waterrijke omgeving met uitzicht op de omringende bergen. Kamers in rustieke stijl, mooie salons, weelderige tuinen en een zwembad.
 • Dag 4 en 5: Hotel Rural Somiedo, Valle de Lago
  Klein, eenvoudig landelijk hotel in het fraai gelegen dorpje Valle de Lago. De gastvrije en behulpzame eigenaren Mari en Naciu verstaan de kunst van het verwennen en kennen de omgeving op hun duimpje. Als hotel Somiedo niet beschikbaar is hebben we als alternatief Hotel Rural Valle de Lago.
 • Dag 6 en 7: Hotel Rural Alesga , San Salvador de Alesga
  Van alle gemakken voorzien landelijk hotel met zeven ruime kamers, salon, bar, eetkamer, spa en sauna. Terras met tuin aan de snelstromende bergbeek. De hele familie staat hier klaar om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Pablo heeft de leiding maar ook opa en oma blazen hun partijtje mee.

Op alle dagen verzorgen de eigenaren het ontbijt. Op Dag 6 en 7 is de avondmaaltijd inbegrepen. Het diner bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht met verschillende keuzemogelijkheden. In Pola de Somiedo en Valle de Lago kunt u zelf een restaurant kiezen. De accommodaties kunnen voor een lunchpakket zorgen of u doet zelf inkopen voor de lunch in de dorpjes.

Verlengingsoptie

U kunt het arrangement verlengen met extra nachten in één van de bovengenoemde accommodaties. Vanuit Valle de Lago kunt u een mooie wandeling maken naar het zomerdorp Braña de Sousa en verder naar de pas El Muñon.

Combinatie met stedentrip

Verlenging van het wandelarrangement, afhankelijk van de luchthaven van aankomst en vertrek, met een bezoek aan de Spaanse hoofdstad Madrid of Bilbao.