1. Het oude Castillië en Segovia
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Castilië-León
  3. Trektocht met bagagevervoer, niveau 2, logies & ontbijt, vanaf € 640
  • Magisch schip Segovia, Unesco werelderfgoed
  • Natuurparken Sierra de Guadarrama en canyon van de Rio Duratón
  • Zomerpaleis en tuinen van La Granja, middeleeuws Sepúlveda
  • Koninklijke schapenpaden

Deze tocht voert de wandelaar naar het hart van ‘Castilla la Vieja’, het oude Castilië, ten noorden van Madrid. De bijzondere ligging en magie van Segovia spreken al eeuwen tot de verbeelding van schrijvers en kunstenaars. Het zomerpaleis en de tuinen van La Granja liggen aan de voet van de Sierra de Guadarrama in een weelderige natuurlijke omgeving. De route loopt langs de rivier Eresma, waar de koningen hun visgronden hadden, de watervallen van El Chorro en over eeuwenoude  schapendriften. De schapenhouderij was in het verleden de belangrijkste bron van inkomsten en had tal van privileges, zoals eigen koninklijke paden (“Cañadas Reales”). Het stadje Sepúlveda ademt de bijzondere sfeer van het oude Castilië met een karakteristiek Plaza Mayor, zuilengalerijen en hangende balkons. Als sluitstuk een spectaculaire wandeling door de canyon van de Río Duratón, die wordt bevolkt door één van de grootste kolonies vale gieren van Spanje.  

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
1 april – 30 juni, 1 september – 31 oktober.
Niveau:
2, lengte wandelingen 13 tot 17 km. Stijgingen en dalingen tot 500 meter. Op Dag 2 stadswandeling in Segovia (5 km) aan de hand van uitgebreide routebeschrijving met cultuurhistorische toelichting.
Klimaat:
de provincie Segovia maakt deel uit van het centrale hoogland met warme tot zeer warme zomers en regenachtige, koude winters. De ligging op ongeveer 1000 m hoogte en de nabijheid van de bergen zorgen in de zomer voor verkoeling. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Terrein:
heuvelachtig overgangsgebied tussen de Sierra de Guadarrama (hooggebergte tot 2500 m) in het zuiden en de centrale hoogvlakte (‘meseta’) in het noorden. Overwegend mediterrane begroeiing met steeneiken en lage struiken, maar ook jeneverbes, populieren, wilgen en kruidige planten zoals lavendel, tijm, rozemarijn, munt en salie.
Accommodatie:
stadshotel, posadas en casa rural.
Maaltijden:
7 x ontbijt.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.