1. Van de Garrotxa naar de Pyreneeën
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Catalonië
  3. trektocht met bagage­vervoer, niveau 2 en 3, deels halfpension, vanaf € 715

Route

Dag 1 Start in Camprodon
Het levendige marktstadje Camprodon is het commerciële en administratieve centrum van de streek. Het stadje heeft een mooie oude kern met intieme pleintjes en een paar interessante bezienswaardigheden, zoals de 12de eeuwse brug over de rivier de Ter, het klooster van San Pedro en de eind 19de eeuwse Passeig de la Font Nova. De grote concentratie winkels met Catalaanse delicatessen doet vermoeden dat de Catalanen van lekker eten houden. We overnachten in een smaakvol verbouwd huis aan de rand van het stadje, waar ’s avonds blijkt dat ons vermoeden helemaal klopt. Overnachting in Camprodon.

Dag 2 Camprodon - Beget
Na een steile afdaling over een dichtbeboste helling staan we plotseling voor het oude kerkje van Bolòs. Een betere plek voor een picknick is nauwelijks denkbaar en het lijkt alsof de ontwerper van het kerkje daar al rekening mee heeft gehouden. We vervolgen de route door het dal en worden verderop opnieuw verrast door een mooi kerkje, de Sant Valentí de Salarça, gebouwd in romaanse stijl. Vanaf de top van een heuvel zien we Beget beneden in de diepte al liggen. We lopen het schilderachtige, middeleeuwse dorpje in en overnachten in de gastvrije dorpsherberg.
Afstand: 16 km (5 uur), stijgen 335m, dalen 700m, overnachting in Beget.

Dag 3 Beget – Rocabruna - Beget
Na een bezoek aan het romaanse kerkje van Sant Christòfor klimmen we uit het dal omhoog over een prachtig oud, natuurstenen pad en zien Beget steeds kleiner worden. Na een flinke klim bereiken we de Malrem pas op de grens met Frankrijk. Hier buigen we terug en lopen langs de hellingen met zicht op de vallei van Bocabartella naar het kleine dorpje Rocabruna, waar ooit een machtig kasteel het langwerpige, smalle dal bewaakte. Van de kasteelruïne dalen we af naar de watermolen van Sorolla en volgen een smal pad langs de rivier terug naar Beget.
Afstand: 13 km (5 – 6 uur),stijgen 670, dalen 715, overnachting in Beget.

Dag 4 Beget - Molló
Over oude paden gaan we geleidelijk omhoog. Ter hoogte van de Boixeda pas maken we de oversteek naar het alpiene berglandschap van Ripollès en laten we de Alta Garrotxa achter ons. De overgang is fascinerend. Voor ons opent zich een compleet ander landschap van bergweiden bevolkt door grazende koeien, met op de achtergrond de majestueuze toppen van de Puigmal en Bastiments die hun weergaloze schoonheid ten toon spreiden. In het dal aan de voet van Molló komen we langs een oude watermolen en nemen we het pad omhoog naar het dorp.
Afstand: 13 kilometer, stijgen 780m, dalen 125m (5 -6 uur), overnachting in Molló.

Dag 5 Molló - Setcases
Na een ‘cortado’ op het dorpspleintje van Molló komen we in beweging. De route gaat geleidelijk omhoog, passeert twee toppen en gaat dan verder langs de bergrug naar het hoogste punt: de bergpas van de Coll de Lliens op 1877m. Hier steken we over en beginnen aan de afdaling naar het bergdorpje Setcases.
Afstand: 12 km (5 – 6 uur) , stijgen 700m, dalen 630m, overnachting in Setcases.

Dag 6 Setcases – Refugio Ull de Ter - Setcases
Transfer naar de op 2.100 meter hoogte gelegen berghut van Ull de Ter. Vanaf dit punt kunnen we het hooggebergte verkennen en een deel van de GR 11 volgen richting Vall de Nuria, een klassieke wandeling. Daarna lopen we terug naar de berghut en dalen we af door het dal van de Ter naar Setcases.
Afstand:  eerste deel Refugio Ull de Ter – Coll de la Marrana -  Refugio Ull de Ter 5 km (2 uur), stijgen 500m en dalen 500m. Tweede deel Refugio Ull de Ter - Setcases , 9 km (2 - 3 uur), dalen 900m, overnachting in Setcases.

Dag 7 Setcases - Camprodon
Van Setcases gaan we eerst nog eenmaal omhoog voor we beginnen aan de afdaling naar Villalonga. We lopen verder over een mooi pad langs de rivier Ter en komen in het kasteeldorpje La Roca, hoog gelegen op een heuvel boven de rivier, waar we haast verdwalen in een doolhof van smalle straatjes en steegjes.  We vervolgen de route langs de Ter en bereiken onze laatste pleisterplaats. Afstand:  14 km (4 - 5 uur), stijgen 300m, dalen 650m, overnachting in Camprodon.

Dag 8 Terugreis
Vertrek na het ontbijt.

Klik hier om naar de kaart te gaan.