1. Van de Garrotxa naar de Pyreneeën
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Catalonië
  3. trektocht met bagage­vervoer, niveau 2 en 3, deels halfpension, vanaf € 715
  • Vulkaanlandschap van Alta Garrotxa
  • Alpiene berglandschap van Ripollès
  • Middeleeuwse dorpjes, romaanse kerkjes en stokoude wandelpaden
  • Comfortabele onderkomens en goede Catalaanse keuken

Ten noordwesten van de Catalaanse provinciehoofdstad Girona ligt een gebied met spannende berglandschappen, magnifieke vergezichten op de bergpieken en een rijk cultureel erfgoed. Het vulkaanlandschap van de Alta Garrotxa heeft nauwe dalen, dicht beboste hellingen en diepe ravijnen. Romaanse kerkjes komen uit het niets tevoorschijn en liggen verlaten in het land. Het middeleeuwse dorpje Beget ligt verzonken in een diep dal, afgesloten van de buitenwereld. De oversteek van de Alta Garrotxa naar het alpiene berglandschap van de Ripollès is fascinerend. Het landschap opent zich, de majestueuze, meestal met sneeuw bedekte toppen van het centrale hooggebergte tonen hun weergaloze schoonheid, terwijl de koeien die de bergweiden bevolken onverstoorbaar door grazen. Naast inspanning biedt deze reis ook veel ontspanning in comfortabele onderkomens, waar de verzorging op hoog niveau staat en de Catalaanse keuken haar naam en faam eer aandoet.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
15 mei – 30 juni, 20 augustus – 31 oktober.
Niveau:
2 en 3, lengte wandelingen 11 tot 16 km. Stijgen tot 800m en dalen tot 900m.
Klimaat:
door oostelijke ligging dichtbij de Middellandse zee gemiddeld minder neerslag en meer zon dan elders in de Pyreneeën. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Terrein:
gesloten vulkaanlandschap van de Alta Garrotxa met nauwe dalen en dichtbeboste hellingen, en open, sub-alpiene berglandschap van de Ripollès met bergweiden, akkers en bossen.
Accommodatie:
boetiekhotel, dorpsherbergen en berghotels
Maaltijden:
7 x ontbijt, 4 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.