1. Sierra de Francia en Salamanca
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Castilië-León
  3. trektocht met bagage­vervoer, niveau 2, deels halfpension, vanaf € 670
  • De betoverende charme van de oude universiteitsstad Salamanca
  • De unieke flora en fauna van natuurpark Sierra de Francia
  • Het klooster van Las Batuecas en de pelgrimsberg Peña de Francia
  • Tijdloze, middeleeuwse dorpen en ommuurde wandelpaden

Het natuurpark Sierra de Francia ligt in het westen van Spanje ten zuiden van Salamanca en is één van die vergeten, onbekende berggebieden van Spanje waar nog een hele nieuwe wereld te ontdekken valt. De voettocht begint in het vermaarde Salamanca, Unesco werelderfgoed, waar al sinds de 13de eeuw een van de oudste universiteiten van Europa gevestigd is. De Sierra is een beschermd natuurgebied met een unieke verscheidenheid aan landschappen en soorten. Het klooster van Las Batuecas ligt verborgen in een geïsoleerde vallei ver van de bewoonde wereld. De berg Peña de Francia torent met zijn 1727m ver boven de omgeving uit en is al eeuwen een spirituele ankerplaats voor pelgrims. De tijdloze, middeleeuwse dorpen hebben hun oorspronkelijke karakter behouden. En de wandelaar prijst zich gelukkig dat de oude, ommuurde paden niet zijn opgeofferd aan de modernisering.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
1 april – 30 juni, 20 augustus – 31 oktober.
Niveau:
2, lengte wandelingen 12 tot 19 km. Stijgen tot 800m en dalen tot 1265m. Op Dag 2 stadswandeling in Salamanca aan de hand van cultuurhistorische routebeschrijving.
Klimaat:
aangename temperaturen in voor- en najaar, warme tot zeer warme zomers en regenachtige, koude winters. Regen valt vooral in de periode oktober – april. Klimaat- en temperatuurverschillen tussen de hogere en lagere delen van de Sierra. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Terrein:
middelgebergte dat deel uitmaakt van de Cordillera Central met toppen die reiken tot ruim 1700m. Door ligging, klimaat en hoogteverschillen zowel Atlantische als mediterrane ecosystemen met een grote verscheidenheid aan begroeiing en soorten. Groene en bosrijke heuvels met dennen, kastanjes en Pyreneese eiken in de hogere delen en mediterrane begroeiing met steeneiken, olijf- en wijngaarden in de lagere delen. In het voorjaar veranderen de valleien in een witte gloed als de kersenbomen in bloei staan.
Accommodatie:
stadshotel, dorpsherberg, posadas en casa rural
Maaltijden:
7 x ontbijt, 4 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.