1. Aragón, het Driekoningenpad
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio’s Catalonië, Aragón en Valencia
  3. trektocht met bagage­vervoer, niveau 2 en 3, halfpension, vanaf € 660

Route

Dag 1 Aankomst in Arnes
Aankomst in het kleine Catalaanse dorpje Arnes aan de río Algars, het beginpunt van de voettocht. De prachtig gelegen agriturismo is de ideale plek om tot rust te komen en te ontspannen in het zwembad. Het bezienswaardige dorpje ligt op loopafstand van de boerderij. Overnachting in Arnes.

Dag 2 Arnes - Beceite
Het pad gaat dieper het bergmassief in en stijgt geleidelijk. Op de top van de Penyagalera ontvouwen zich mooie panorama’s en hebben we zicht op de dorpen en stadjes van het Matarraña district en de vlakte van de Ebro. We dalen af naar het dal van de río Uldemó, dat wordt omringd door grillige rotspartijen. Afstand: 16 km (5 – 6 uur), stijgen 880m en dalen 900m, overnachting in Beceite.

Dag 3 Beceite – Moletes d’Arany - Beceite
Een dag vol afwisseling in een telkens veranderend landschap van kalksteenpieken, diepe ravijnen en geurige bossen. Vanuit de kloof van de Matarraña rivier gaan we omhoog naar de top Moletes d´Arany op 1.228 meter. We blijven nog lang hoog in de bergen en gaan terug naar Beceite langs een oud fort en een irrigatiekanaal uit de Moorse tijd.
Afstand: 17 km (6 – 7 uur), stijgen 980m en dalen 1030m, overnachting in Beceite.

Dag 4 Beceite – El Boixar
Eerst volgen we de oude pelgrimsroute naar de ermita van Sant Miquel d’Espinalba. Vandaar gaan we op weg naar de bergtop El Tossal dels Tres Reis op 1351 meter. Een plaats van herinnering die tot de verbeelding spreekt sinds de koningen van Catalonië, Aragón en Valencia elkaar hier ontmoet hebben zonder ook maar een stap buiten het eigen grondgebied te zetten. Van het dorpje Fredes wandelen we door stil en verlaten land naar El Boixar, waar we genieten van een heerlijk maal in de herberg van Joël. Afstand: 21 km (7 – 8 uur),  stijgen 970m en dalen 580m, overnachting in Boixar.

Dag 5 Rondwandeling La Tinença de Benifassà
We lopen over een oude schapenweg tussen muurtjes het dorp uit en komen op een hoog punt. Aan de horizon zien we de spiegeling van de Middellandse zee. We zetten de daling in naar het dorpje Bellestar dat in de diepte ligt. Na het passeren van een nauwe kloof belanden we rond het middaguur in La Pobla de Benifassà. Tijd voor een pauze in het lokale restaurant waar we onze batterij  opladen voor de terugreis.  Afstand: 19 km (6 – 7 uur), stijgen 1040m en dalen 1040m of 8 km (2 – 3 uur), overnachting in Boixar.

Dag 6 El Boixar - Vallibona
We verlaten Boixar over een tijdloos pad en houden nog lang zicht op het verstilde dorp. We lopen over glooiende heuvels vol met buxusstruiken, langs dorstige bruine akkers en eenzame, robuuste boerderijen, die getuigen van andere tijden. Door een droge rivierbedding bereiken we het witte dorpje Vallibona, dat zich schuil houdt in de oksel van twee bij elkaar komende kloven.
Afstand: 14 km (4 – 5 uur), stijgen 290m en dalen 700m, overnachting in Vallibona.

Dag 7 Vallibona - Morella
Een spannende laatste wandeldag over oude stenen paden en schapenwegen naar het adembenemend mooi gelegen Morella, dat als een luchtspiegeling in de verte opdoemt. De oude middeleeuwse stad is een juweel, met haar vestingmuren, onderbroken door kolossale stadspoorten, een Moorse burcht, arena, basiliek en mooie kronkelige straatjes met arcaden en monumentale herenhuizen. Afstand: 16 km (5 - 6 uur), stijgen 680m en dalen 450m, overnachting in Morella.

Dag 8 Terugreis
Ontbijt en terugreis.

Klik hier om naar de kaart te gaan.