1. Zee, kust en bergen, het Catalonië van Salvador Dalí
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Catalonië
  3. Standplaatsreis, niveau 1, 2 en 3, deels halfpension, vanaf € 615

Wandelingen

Cadaques - Cap de Creus - Cadaques
Keuze uit kortere en langere wandelingen in de omgeving van Cadaques: een korte wandeling naar de baai van Cala Nans, een wandeling naar de uiterste punt van de kruizenkaap, waar je kunt lunchen in de vuurtoren, of een langere wandeling naar de kaap en verder via de ruïnes van Mass Vell terug naar Cadaques . De wandeling naar de kaap komt langs het voormalige huis van Salvador Dalí in Port Lligat, waar tegenwoordig een museum is gevestigd. Afstand: 6 km (2 uur), 11 km (3 – 4 uur) of 20 km (6 – 7 uur).

Port de la Selva – Sant Pere de Rhodes – Port de la Selva
Vandaag geen kust, maar een stevige wandeling bergopwaarts naar het hoogste punt van het schiereiland, het kasteel van San Salvador op 660 m, en het daaronder gelegen vroeg middeleeuwse klooster van Sant Pere de Rhodes. Er zijn twee routes uitgezet: een gemiddelde en een zware variant. Het is flink stijgen, maar eenmaal boven is de beloning groot: de uitzichten zijn spectaculair. En uiteraard kunnen we het imposante klooster bezoeken, één van de belangrijkste Romaanse bouwwerken van Catalonië. Afstand: 12 km (4 - 5 uur) of 8 km (3 – 4 uur).

Cantallops – Requesens - Cantallops
Rondwandeling in het Albera gebergte langs de grens met Frankrijk door een fraai landschap met uitgestrekte loofbossen (kastanjes en eiken) en mediterrane vegetatie. Centraal punt in het landschap is het sprookjesachtige kasteel van Requesens, dat voortdurend de aandacht naar zich toetrekt. In huiskamerrestaurant ‘La Cantina’ in het nabijgelegen kasteeldorp kan ook buiten op het terras worden geluncht aan de grote houten tafels.
Afstand: 13 km (4 - 5 uur).

Beget – Rocabruna - Beget
Na een bezoek aan het romaanse kerkje van Sant Christòfor klimmen we uit het dal omhoog over een prachtig oud, natuurstenen pad en zien Beget steeds kleiner worden. Na een flinke klim bereiken we de Malrem pas op de grens met Frankrijk. Hier buigen we terug en lopen langs de hellingen met zicht op de vallei van Bocabartella naar het kleine dorpje Rocabruna, waar ooit een machtig kasteel het langwerpige, smalle dal bewaakte. Van de kasteelruïne dalen we af naar de watermolen van Sorolla en volgen een smal pad langs de rivier terug naar Beget.
Afstand: 13 km (5 – 6 uur).

Molló - Espinavell - Molló
Over glooiende bergweiden met zicht op de hoge bergpieken lopen we in de richting van het dorpje Espinavell, waar het rond het middaguur adembenemend stil is. Daarna stijgt de route naar een hoog punt bij het gehucht Fabert met naar alle kanten prachtige vergezichten. In de verte ontwaren we de besneeuwde toppen van het Canigou massief aan de Franse kant van het gebergte. Na een lange afdaling keren we via het dal van El Riberal terug in Molló.
Afstand: 13 km (5 - 6 uur).

Queralbs - Vall de Núria – Queralbs
Vanuit Queralbs gaan we omhoog met de tandradbaan naar de vallei van Núria op 2.000m hoogte. Voor veel Catalanen is dit een bijzondere plek waar de Catalaanse natie werd geboren. We maken een rondwandeling in de hoog gelegen vallei, die wordt omringd door de majestueuze pieken van de Pyreneeën. Daarna beginnen we aan de spectaculaire afdaling door de kloof van de Núria rivier terug naar Queralbs. Afstand: 8 km (3 - 4 uur).

Bezoek aan Dali museum in Figueres
Tijdens de wisseling van standplaats (van Cadaques naar Camprodon of omgekeerd) is er gelegenheid om het Salvador Dali museum in Figueres te bezoeken of de bezienswaardige provinciehoofdstad Girona.

Culturele uitstapjes in de omgeving van beide standplaatsen
Vanuit Cadaques (provincie Alt Empordà) kan verder nog een bezoek worden gebracht aan de opgravingen van Empuries en aan het natte natuurgebied Aguamolls d’Empordà. En vanuit Camprodon (provincie Ripoll) aan het Romaanse klooster van Sant Joan de les Abadesses.

Klik hier om naar de kaart te gaan.