1. Zee, kust en bergen, het Catalonië van Salvador Dalí
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Catalonië
  3. Standplaatsreis, niveau 1, 2 en 3, deels halfpension, vanaf € 615
  • Azuurblauwe zee en wilde, rotsachtige kust van schiereiland Cap de Creus
  • Vulkaanlandschap van Garrotxa en alpiene berglandschap van Ripollès
  • Romaanse kloosters van Sant Pere de Rhodes en Sant Joan de les Abadesses
  • Salvador Dalí museum in Figueres

In het noordoosten van Catalonië liggen de zee en de bergen op steenworp afstand van elkaar. Mooier kan eigenlijk niet. De surrealistische kunstenaar Salvador Dalí werd in deze streek geboren. Het azuurblauwe water en de ruige, rotsachtige kust van het schiereiland Cap de Creus (kruizenkaap) zijn een lust voor het oog. De pittoreske vissersdorpen Cadaques en Port de la Selva hebben nog niets van hun vroegere aantrekkingskracht verloren. Dalí, maar ook Picasso en Miró, lieten zich hier inspireren door het landschap en het heldere licht. Landinwaarts liggen prachtige berglandschappen. Het vulkaanlandschap van de Garrotxa met nauwe dalen, dicht beboste hellingen en diepe ravijnen en het alpiene berglandschap van de Ripollès, waar de majestueuze toppen van het centrale hooggebergte hun weergaloze schoonheid tonen. Maar ook het culturele erfgoed kent vele hoogtepunten, zoals de wonderbaarlijk mooie Romaanse kloosters van Sant Pere de Rhodes en Sant Joan de les Abadesses en, niet te vergeten, het door Dalí zelf ontworpen en ingerichte museum met zijn naam in Figueres.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
standplaatsreis vanuit twee accommodaties in Cadaques (provincie Alt Empordà) en Camprodon (provincie Ripoll). Met eigen auto of huurauto.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
1 mei – 30 juni, 1 september – 20 oktober. Het schiereiland Cap de Creus maakt deel uit van de provincie L’Alt Empordà, waar de zon gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Niveau:
1, 2 en 3, lengte wandelingen 6 tot 20 km. Stijgingen en dalingen tot 600m.
Klimaat:
mild en aangenaam voor- en najaar, droge en hete zomers, natte en koude winters.
Terrein:
bergachtig kustgebied met ruige rotsen, kliffen en baaien. Mediterrane begroeiing met olijven, steeneiken en lage struiken. Vulkaanlandschap van de Alta Garrotxa en sub-alpiene berglandschap van de Ripollès met bergweiden, akkers en bossen.
Accommodatie:
karakteristiek familiehotel in Cadaques (4 nachten) en charme-accommodatie in Camprodon (3 nachten).
Maaltijden:
7 x ontbijt, 3 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.