1. Natuurparken en erfgoedsteden van Castilië
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Castilië-León
  3. Standplaatsreis met eigen auto of huurauto, niveau 1 en 2, logies en ontbijt, vanaf € 475

Wandelingen

Stadswandeling Segovia
Segovia ligt onaantastbaar op een heuvel ingeklemd tussen twee rivieren met op de achtergrond de toppen van de Sierra de Guadarrama, die een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt zijn. De Romeinse keizer Trajanus bouwde hier een aquaduct, dat met zijn reusachtige bogen en lengte van meer dan 700 meter nog steeds bewondering afdwingt. In de late middeleeuwen was de stad het centrum van het oude koninkrijk Castilië en verbleven de Spaanse koningen in het Alcázar, een sprookjesachtig kasteel met spitse torens.

Rondwandeling La Granja de San Ildefonso
Wandeling in de groene en waterrijke omgeving van het paleis en de tuinen van La Granja. De route loopt langs de Eresma rivier, waar aan het eind van de 18de eeuw paden en waterwerken zijn aangelegd voor de koningen en hun gasten, die hier kwamen vissen op forel.

Wandeling door de canyon van de Río Duratón
De spectaculaire wandeling in het natuurpark ‘Hoces del Río Duratón’ voert door de nauwe kloof, die is uitgeslepen door de rivier. De kloof wordt bevolkt door een grote kolonie vale gieren, de grootste in Spanje, die nestelt in de rotswanden. Over een oude Romeinse weg gaan we uit de kloof omhoog naar het stokoude stadje Sepúlveda, dat beschikt over een rijk cultureel erfgoed, zoals de intrigerende Iglesia de Santiago met graftomben uit de 10e eeuw. Afstand: 17 km (6 - 7 uur).

Stadswandeling Salamanca
Salamanca is wijd en zijd bekend vanwege de universiteit die hier in de late middeleeuwen werd opgericht. Het Plaza Mayor, opgetrokken in barokstijl met goudkleurige stenen, is een prachtig architectonisch geheel en het kloppende hart van de stad, waar Salmantijnen, studenten en toeristen elkaar ontmoeten, waar gedronken, gegeten en gedanst wordt. De stadswandeling voert langs de culturele hoogtepunten van de stad: de universiteitsgebouwen, de kathedraal, de kloosters en de paleizen.

Rondwandeling in de vallei van Las Batuecas
Diep weggestopt in de geïsoleerde vallei van Las Batuecas ligt het klooster van San José van de Carmelitas Descalzos (karmelieten op blote voeten). De route loopt langs de intrigerende kluizen van de monniken die tegen de hellingen zijn gebouwd en langs de kraakheldere beek met eeuwenoude reusachtige bomen, waar kleine natuurlijke zwembaden uitnodigen tot een frisse duik.
Afstand: 8 km (3 uur).

Rondwandeling Mogarraz
Na een nadere kennismaking met Mogarraz verlaten we het dorp en komen via een omtrekkende beweging langs Monforte, waar we tijdens het middaguur een speld kunnen horen vallen. We lopen langs de flanken van de Sierra, met zicht op de toppen van de Candelario en Gredos bergketens, die tot ver in het voorjaar met sneeuw bedekt zijn. Afstand: 11 km (3 - 4 uur).

Rondwandeling San Martin del Castañar
San Martin is puur en authentiek, misschien wel het mooiste dorp van de Sierra de Francia. Op het hoogste punt staat het kasteel, dat waakt over het dal, met in de schaduw van de muren een heuse arena. De route volgt oude, ommuurde paden, langs hellingen en passeert verscheidene beken. Via Casas del Conde en Sequeros lopen we terug naar het bekoorlijke San Martin. Afstand: 9 km (3 uur).

Ommuurde vestingstad Avila
Tijdens de wisseling van standplaats (van Requijada naar San Martin del Castañar of omgekeerd) is er gelegenheid om de geheel ommuurde vestingstad Avila te bezoeken. De oude stad is een juweel, met haar vestingmuren, onderbroken door kolossale stadspoorten, paleizen, adellijke huizen en kathedraal.

Culturele uitstapjes
Vanuit Requijada (provincie Segovia) kan verder nog een bezoek worden gebracht aan het paleis en de tuinen van La Granja en het kasteel van Coca. En vanuit San Martin del Castañar (provincie Salamanca) aan de pelgrimsberg Peña de Francia en de middeleeuwse dorpjes La Alberca en Miranda del Castañar.

Klik hier om naar de kaart te gaan.