1. Cap de Creus, kustpad op Catalaans schiereiland
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Catalonië
  3. trektocht met bagage­vervoer, niveau 2, deels halfpension, vanaf € 710
  • Ruige rotsen,  verlaten baaitjes,  azuurblauw water en wonderschoon licht
  • Pittoreske vissersdorpen
  • Romaans klooster van Sant Pere de Rhodes
  • Salvador Dalí museum in Figueres

Tijdloos kustpad over het bergachtige schiereiland Cap de Creus (kruizenkaap), de meest oostelijke uitloper van de Pyreneeën. Het schiereiland is beschermd natuurgebied en nog verbazingwekkend ongerept. De route volgt de ‘cami de ronda’, een wandelpad langs de kust dat in de 19e eeuw is aangelegd tussen de vissersdorpen. Het pad gaat op en af en passeert klippen, stranden en verlaten baaitjes. De uitzichten over het heldere, azuurblauwe water van de Middellandse zee en het ruige berglandschap in het binnenland zijn een lust voor het oog. De pittoreske vissersdorpen Cadaqués en Port de la Selva hebben nog niets van hun vroegere aantrekkingskracht verloren. Schilders als Dalí, Picasso en Miró lieten zich hier inspireren door het landschap en het heldere licht. Hoog in de bergen ligt het imposante, Romaanse klooster van Sant Pere de Rhodes uit de 11e eeuw, dat als een beschermengel waakt over de kruizenkaap.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
1 maart – 23 juni, 12 september – 30 november.
Niveau:
2, lengte wandelingen 9 tot 19 km. Stijgen tot 860m en dalen tot 850m.
Klimaat:
het schiereiland maakt deel uit van de provincie L’Alt Empordà, waar de zon gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Terrein:
bergachtig kustgebied met ruige rotsen, kliffen, kapen en baaien. De hoogste top in het binnenland reikt tot bijna 700m. Mediterrane begroeiing met olijven, steeneiken en lage struiken. Wandeling dag 2 door nat natuurgebied Aiquamolls d’Empordà.
Accommodatie:
sfeervolle, landelijke casa rural, dorpsherberg en charmehotels.
Maaltijden:
7 x ontbijt, 4 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.