1. Aragón, Labyrint van de stilte
  2. 8-daagse wandelvakantie Spanje, regio Aragón
  3. Standplaatsreis met eigen auto of huurauto, niveau 1 en 2, bijna halfpension, vanaf € 595

Wandelingen

Pelgrimsroute van San Pedro de la Roqueta
Avontuurlijke wandeling langs de rotswand naar het uitzichtpunt van Valloré en de kluizenaarskapel van San Pedro de la Roqueta. Prachtige panorama's op de omgeving van Montoro en de kloof van de Guadalope rivier, die zich hier een weg baant door de kalksteenrotsen. Tevens ideale wandeling om gieren te observeren, die vaak op korte afstand langs je heen scheren. De kluis van San Pedro is ontstaan in de 12e eeuw toen de heilige hier verscheen aan een herder. Afstand: 10 km (3 – 4 uur)

Mirambel – Casas de San Juan
Over oude schapenpaden met muurtjes van gestapelde stenen naar de bergpas Puerto de Las Cabrillas en vandaar naar het verlaten gehucht Casas de San Juan in het dal van de Río de la Cuba. Afstand: 16 km (4 – 5 uur)

Naar de oorsprong van de río Pitarque
Het pad gaat geleidelijk omhoog door een schaduwrijke, vochtige kloof, die steeds nauwer wordt. De begroeiing is weelderig en er is water in overvloed. Hoog in de lucht scheren vale gieren door de kloof langs de rotswanden. Afstand: 9,5 km (2 – 3 uur)

Mirambel – Tronchón – Mirambel
Een van de mooiste wandelingen in de Maestrazgo. Over oude,  natuurstenen paden, via het dal van de Tornos rivier naar het dorpje Tronchón, dat al door Don Quichot werd geroemd vanwege de heerlijke schapenkaas (“queso de Tronchón”) die hier wordt gemaakt.  De kaasmakerij is open voor bezoekers. Gelegenheid om te lunchen in Casa Mathilde, een bijzonder  huiskamerrestaurant, waar gastvrouw Mathilde de scepter zwaait. Afstand: 14 km (4- 5 uur)

El Parrissal de Beceite
Klassieke wandeling door een steeds nauwer wordende kloof naar de bron van de Matarraña rivier. Afstand: 6 km ( 2 - 3 uur)

Pelgrimspad naar Sant Miquel d’Espinalba
De wandeling volgt een deel van de oude pelgrimsroute vanuit Valderrobres naar de op een heuvel gelegen kapel van Sant Miquel d’Espinalba. Het eerste deel gaat over een geleidelijk stijgend pad door bebost gebied en volgt de flanken van de hellingen met mooie vergezichten. Het tweede deel voert over een dalend pad langs oude boerderijen naar het dal van de Pena rivier. Afstand: 10 km (3 – 4 uur)

De top van de Moletes d’Arany
Wandeling door het beschermde natuurgebied Puertos de Beceite naar de top Moletes d´Arany op 1228 meter. Er is een grote kans om onderweg een familie Spaanse steenbokken tegen te komen, die in het natuurgebied een toevluchtsoord hebben gevonden. Afstand: 17 km (6 – 7 uur)

Middeleeuwse vestingstad Morella
Tijdens de wisseling van standplaats (van La Fresneda naar Mirambel of omgekeerd) is er gelegenheid om de middeleeuwse vestingstad Morella te bezoeken. De oude stad is een juweel, met haar vestingmuren, onderbroken door kolossale stadspoorten, een Moorse burcht, arena, basiliek en mooie kronkelige straatjes met arcaden en monumentale herenhuizen.

Klik hier om naar de kaart te gaan.