1. Serra da Estrela, uitdagend en authentiek berggebied
  2. 8-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Beira Alta
  3. trektocht met bagagevervoer, niveau 2, halfpension, vanaf € 710
  • Uitdagend berglandschap met granietbulten en gletsjerdalen
  • Weidse hoogvlaktes met schaapskuddes
  • Magnifieke vergezichten vanaf de Torre, de hoogste berg van Portugal
  • Karakteristieke, historische dorpen en authentieke plattelandscultuur

De Serra da Estrela (het Sterrengebergte) is één van de mooiste en meest uitdagende wandelgebieden van Portugal. Het berglandschap wordt gedomineerd door indrukwekkende rotsformaties van graniet, ruige weides en kristalheldere meren. De hoogvlakte is het domein van herders en schaapskuddes, die op zoek zijn naar sappige weides. De lagergelegen berghellingen zijn in cultuur gebracht door de aanleg van een ingenieus stelsel van terrassen. Langs de noordflank van het gebergte liggen de historische dorpen Linhares en Folgosinho. Aan de zuidkant ontspringt de Zêzere rivier, die zijn weg zoekt door een kaarsrecht, komvormig gletsjerdal. Vanaf de Torre, het hoogste punt van Portugal, reiken de vergezichten tot de Atlantische kust en de Spaanse hoogvlakte. Een reis voor wandelaars die op zoek zijn naar spannende natuur en de verleidingen van het plattelandsleven van de Serra.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
28 april - 30 juni, 1 september - 20 oktober. Let op: aangezien sommige lokale restaurants op bepaalde dagen gesloten zijn kan de eerste dag van het arrangement het beste beginnen op een maandag, woensdag of donderdag.
Niveau:
2, lengte wandelingen 12 tot 19 km. Stijgingen tot 500 m en dalingen tot 1.200 m. Op dag 6 lange afdaling van 1.200 m van de Torre naar Loriga.
Klimaat:
Atlantisch, in de lagere delen mediterraan, met aangename temperaturen in voor- en najaar en warme tot zeer warme zomers. In de hogere delen van de Serra is het in de zomer minder warm. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Terrein:
middelgebergte tot 2.000 meter, met typische gletsjerdalen en bergmeren, rotsformaties, weidse hoogvlaktes, akkers en hellingbossen.
Accommodatie:
dorpsherberg, casa de turismo rural en solar (landhuis), in comfortabele kamers met bad/douche en wc.
Maaltijden:
7 x ontbijt, 7 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.