1. Serra da Estrela, uitdagend en authentiek berggebied
 2. 8-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Beira Alta
 3. trektocht met bagagevervoer, niveau 2, halfpension, vanaf € 650

Accommodaties

U verblijft in dorpsherbergen, een casa de turismo rural en een solar (landhuis) in comfortabele kamers met eigen bad/douche en toilet.

 • Dag 1: Fonte dos Namorados, Gouveia/Melo
  Dorpshotel  met gezellig café-restaurant gelegen tegenover de “Fonte dos Namorados” (bron van de verliefden). Kwalitatief goed restaurant waar streekgerechten op het menu staan.
 • Dag 2 en 3: O Albertino, Folgosinho
  Gerenoveerde, oude dorpshuisjes gelegen rond het Largo da Fonte, het centrale dorpsplein van Folgosinho. De huisjes zijn voorzien van alle moderne gemakken. Restaurant O Albertino is eveneens aan het plein gevestigd en serveert klassieke boerengerechten.
 • Dag 4 en 5: Solar Casa das Obras, Manteigas
  Karakteristieke solar met een bijzondere charme, gebouwd in klassieke Portugese stijl. Rustieke kamers met antiek meubilair, een sfeervolle salon met open haard, terras en tuin met zwembad.
 • Dag 5 en 6: O Vicente, Loriga
  Gemoedelijke dorpsherberg aan de rand van het bergplaatsje Loriga in het hart van de Serra. O Vicente is eigenlijk alles tegelijk: herberg , dorpskruidenier en bar, en zo nodig taxichauffeur. Geen wonder dat hier van alles te zien en te beleven valt.

Op alle dagen verzorgen de eigenaren het ontbijt. Het diner bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht met verschillende keuzemogelijkheden. De accommodaties kunnen voor een lunchpakket zorgen of u doet zelf inkopen voor de lunch in de dorpjes.

Verlengingsoptie

U kunt het arrangement verlengen met extra nachten in één van de bovengenoemde accommodaties.

Combinatie met stedentrip

Verlenging van het wandelarrangement, afhankelijk van de luchthaven van aankomst en vertrek, met een bezoek aan de sfeervolle oude universiteitsstad Coïmbra, de havenstad Porto of Lissabon.