1. Peneda-Gerês, de wandelparel van het noorden
 2. 9-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Minho
 3. trektocht met bagagevervoer, niveau 2, halfpension, vanaf € 585

Accommodaties

U verblijft in een familiehotel, landelijke accommodaties (casas rurales) en een oud landgoed (quinta) in comfortabele kamers met bad/douche en wc.

 • Dag 1 en 2: Carvalho Araujo, Vila do Gerês
  Gemoedelijk en vriendelijk familiehotel aan de rand van het dorp met zicht op de omliggende bergen en het trechtervormige dal van de rio Gerês. Terras, lounge en salon met open haard. Gastheer Armando zorgt voor de muzikale omlijsting en het digestief.
 • Dag 3, 4 en 5: Parque Cerdeira, Campo do Gerês
  Park met vakantiehuizen in een bosrijke omgeving met uitzicht op de bergen. De vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien. Het park heeft een zwembad, winkel, terras, baren een uitstekend restaurant, waar klassieke Portugese gerechten worden bereid.
 • Dag 6 en 7: Casa da Feira, Lobios (Spanje)
  Met veel oog voor detail gerestaureerde oude boerenhoeve, die ooit dienst deed als tolhuis en marktplaats. Prachtige kamers, sfeervolle salon en bar/restaurant, terras, zwembad en tuin.  Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Eigenaar Filipe staat zijn gasten met raad en daad terzijde. Het restaurant, gevestigd in het aangrenzende Casa da Oliva, is het domein van Emilia, die  Spaans-Portugese gerechten serveert.
 • Dag 8: Casa Bem Sonhar, Souto
  Landelijke accommodatie met tuinen, terras en een kwalitatief goed restaurant dat streekgerechten uit de Minho serveert.

Op alle dagen verzorgen de eigenaren het  ontbijt. Het diner bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht met verschillende keuzemogelijkheden. De accommodaties kunnen voor een lunchpakket zorgen of u doet zelf inkopen voor de lunch in de dorpjes.

Verlengingsoptie

U kunt het arrangement verlengen met extra nachten in één van de bovengenoemde accommodaties.

Combinatie met stedentrip

Verlenging van het wandelarrangement, afhankelijk van de luchthaven van aankomst en vertrek, met een bezoek aan de oude havenstad Porto.