1. Minho, wandelschat en bakermat
  2. 8-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Minho
  3. Standplaatsreis met eigen auto of huurauto, niveau 1 en 2, logies en ontbijt, vanaf € 395

Wandelingen

Route van de veekralen
We stijgen langs de beboste hellingen en komen op een sprookjesachtig plateau bezaaid met granieten rotsformaties, die de meest bizarre vormen hebben aangenomen. Van oudsher werd op deze hoogvlakte het vee geweid en langs de route komen we verscheidene kralen tegen. Ter hoogte van Pedra Bela genieten we van de fenomenale uitzichten op het stuwmeer van de Caniçada dam en de grenspas Portela do Homem, de toegangspoort naar Spanje. Afstand: 12 km (4 uur).

Op zoek naar de prehistorische nederzetting Cidade de Calcedonia
Vanuit Covide gaat de route bergopwaarts naar de ‘planalto’. Deze steken we over om koers te zetten naar de prehistorische nederzetting ‘Cidade de Calcedonia’, een intrigerende natuurlijke vesting, hoog in de bergen, verborgen in een kloof tussen reusachtige granietblokken. Afstand: 8 km (4 uur).

Rondwandeling San Martiño
Wandeling in de omgeving van het gastenverblijf Casa da Feira. Het eerste deel van de route loopt langs de rio Cabaleiro en passeert de dorpjes San Martiño en Prencibe. Het tweede deel gaat langs de ruïnes van het kasteel en het oude kerkje van Arauxo.

Over de Romeinse weg van Braga naar Astorga
De route volgt de Geira, de oude Romeinse weg van Braga naar Astorga, in de richting van de Spaanse grens. Het pad doorkruist een beschermd bosgebied met bijzondere eiken alvorens bij de bergpas Portela do Homem uit te komen. Hier steken we de grens over naar Spanje en beginnen aan de afdaling naar Baños, waar de vermoeide wandelaar kan bijkomen in de warmwaterbronnen. Afstand: 15 km (5 – 6 uur).

Het kasteel van Castro Laboreiro en het bedevaartsoord Peneda
Korte wandeling naar de ruïnes van het kasteel van Castro Laboreiro, dat hoog boven de omgeving uittorende, gevolgd door een wandeling van de bedevaartskerk van Peneda naar het hooggelegen zomerdorp Branda de Bouça dos Homens. Afstand: 3 km (1 uur) en 8 km (4 uur).

Langs de molengang van de Rio Mau
Pad dat langs de Rio Mau loopt, waar een tiental watermolens achter elkaar staan die een molengang vormen. Langs het pad staan aardbeibomen (“medronhos”). De rode vruchten van deze boom worden gebruikt voor het maken van jam en likeur. Afstand: 4 km (2 uur).

Culturele uitstapjes in de omgeving van beide standplaatsen
Vanuit Lobios: de Spaanse provinciehoofdstad Ourense, de weekmarkt van Celanova en de thermale baden, warmwaterbronnen en wellnessvoorzieningen in Baños en Vila do Gerês. En vanuit Amares: werelderfgoedstad Guimarães, bakermat van Portugal, de bisschopsstad Braga, het provinciestadje Ponte de Lima, de weekmarkt in Barcelos en het kuststadje Viana do Castelo.

Klik hier om naar de kaart te gaan.