1. Minho, wandelschat en bakermat
  2. 8-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Minho
  3. Standplaatsreis met eigen auto of huurauto, niveau 1 en 2, logies en ontbijt, vanaf € 395
  • Woeste natuur en cultuurlandschap van het nationale park Peneda-Gerês
  • Wandelen over de oude Romeinse weg van Braga naar Astorga
  • Koningsstad Guimarães, bakermat van Portugal en werelderfgoed
  • Thermale baden en warmwaterbronnen

Deze reis gaat naar de Minho, de meest noordelijke provincie van Portugal, en combineert het beste van twee werelden: fascinerende natuur en verrassende cultuur. Het nationale park Peneda-Gerês met zijn woeste granietbulten, weidse hoogvlaktes en imposante rivierdalen behoort tot de mooiste wandelgebieden van Europa. Een schat voor wandelaars vooral ook vanwege het uitzonderlijk rijke cultuurlandschap dat in het park te bewonderen is: de fraaie terrashellingen, de op palen gebouwde graanschuren, de watermolens en de ‘Geira’, de oude Romeinse weg van Braga naar Astorga. Maar ook vanuit cultureel oogpunt heeft de Minho veel verrassingen in petto, zoals de prachtig bewaard gebleven historische kern van koningsstad Guimarâes, bakermat van Portugal en werelderfgoed. En wie heerlijk wil ontspannen kan terecht in de thermale baden en warmwaterbronnen van Baños en Gerês.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
standplaatsreis vanuit twee accommodaties met eigen auto of huurauto. Voor deze reis is van de eerste tot de laatste dag een (huur)auto nodig.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
1 april - 15 juni, 1 september - 31 oktober.
Niveau:
1 en 2, lengte wandelingen 3 tot 15 km. Voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen; 1 tot maximaal 6 uur lopen en maximaal 500 meter klimmen.
Klimaat:
het noordwesten heeft een gematigd maritiem klimaat met een aangenaam voor- en najaar en warme zomers. In de zomermaanden is het overwegend droog, de meeste regen valt van oktober tot mei.
Terrein:
middelgebergte tot 1500 meter, granietbergen, weidse hoogvlaktes met heide, rivierdalen, beekjes en stuwmeren, akkers, grasweiden en bossen met eiken, kastanjes en aardbeibomen.
Accommodatie:
casa rural in Lobios/Spanje en 17de eeuwse quinta (landhuis) in Amares.
Maaltijden:
7 x ontbijt.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.