1. Costa Vicentina, wild en ongerept kustpad
  2. 8-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Baixo Alentejo
  3. trektocht met bagagevervoer, niveau 2, deels halfpension, vanaf € 675
  • De wilde ongereptheid van het natuurpark Costa Vicentina
  • Ruige kliffen, verborgen baaien, onmetelijke stranden en slaperige vissersdorpen
  • Betoverende bloemenpracht en nestelende ooievaars op klifrotsen
  • Paradijs voor liefhebbers van vis en schaal- en schelpdieren

Wandelen op de grens van zee en land over het kustpad langs de Costa Vicentina is een unieke belevenis. De kuststrook van de Alentejo, een beschermd natuurgebied, is wild en ongerept. De tocht begint ten noorden van het vriendelijke dorpje Vila Nova de Milfontes en eindigt in Odeceixe, net op de grens met de Algarve. De route volgt de visserspaden bovenlangs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke, lege stranden en brede riviermondingen. In het voorjaar veranderen de duinen in een kleurrijk bloementapijt, terwijl de ooievaars af en aan vliegen om hun nesten op de klifrotsen te bevoorraden. Jonge vissers hangen bij de loods in de haven en wachten op hun vertrek naar zee. Wie van vis houdt is hier de koning te rijk. Verser kan haast niet. Verblijf in authentieke, landelijke “casas brancas” met uitstekende verzorging.

De wandelreis in een notendop
 
Type reis:
Individuele trektocht met bagage­vervoer.
Dagen:
8 (zeven nachten).
Wanneer:
1 maart – 30 juni en 1 september – 5 november.
Niveau:
2, lengte wandelingen 9 tot 18 km.
Klimaat:
mediterraan met Atlantische invloeden. De winters zijn nat en zacht. De zomers droog, maar de hitte wordt getemperd door de invloed van de zee. Beste seizoen om te wandelen: voor- en najaar.
Terrein:
het natuurpark bestaat voornamelijk uit kliffen en zandduinen onderbroken door baaien en strandjes. Waar een beek of rivier in de oceaan uitmondt zijn de stranden breder.
Accommodatie:
verblijf in sfeervolle en gastvrije “casas brancas” in comfortabele kamers met bad/douche en wc. Zwembad in Monte Novo de Lonqueira, Herdade do Touril, Cerca do Sul en Casas do Moinho.
Maaltijden:
7 x ontbijt, 3 x diner.

Wilt u meer weten over hoe een trektocht werkt of over het wandelniveau, ga dan naar Uitleg en vragen.